Liittymävertailu 2020 ja puhelinliittymät

Liittymävertailu, joka sopii kaikille kuluttajille. Puhelinliittymästä ei kannata maksaa yhtään liikaa. Täällä vertailet kätevästi kaikki Suomen puhelinliittymät ja löydät sinulle sopivimman liittymän. Liittymävertailussa ovat mukana Telia, Elisa, Saunalahti, DNA ja Moi Mobiili teleoperaattorit. Puhelinliittymien hinnat muuttuvat jatkuvasti ja siksi liittymiä on hyvä vertailla usein.

Puhelinliittymien hintavertailu on nopeaa ja helppoa, sillä kaikki puhelinliittymät ovat koottu alle yhteen taulukkoon. Katso puhelinliittymä vertailu ja valitse sopivin matkapuhelinliittymä kätevästi verkossa. Hintavertailu on sinulle maksutonta.

Puhelinliittymä vertailu

Päivitetty 10/2020

Liittymävertailu kattaa kaikki Suomen suurimmat teleoperaattorit, mm. Telia, Elisa, DNA ja Moi Mobiili.

Vertaa puhelinliittymiä

Milloin olet viimeksi vertaillut saatko puhelinlaskullesi parasta mahdollista vastinetta tai voisiko laskua pienentää? Puhelinliittymien vertailu kannattaa vähintään vuosittain, sillä liittymien ominaisuuksissa ja hinnoissa on selkeitä eroja. Vertaa liittymiä ennen lopullista ostopäätöstä, hyödynnä liittymätarjoukset ja parhaimmillaan säästät merkittäviä summia rahaa. Vertaa erityisesti hintaa, liittymän sisältöä ja sopimuksen pituutta. Liittymävertailu sopii kaikille eikä maksa mitään muuta kuin hieman aikaasi.

Vertailutaulukossa voit suodattaa puhelinliittymiä tarpeesi mukaan. Puheaikaa ja dataa voit suodattaa toivomasi minimimäärän mukaan. Voit valita taulukkoon liittymät sen mukaan onko niissä sitoutumispakkoa, avausmaksua, EU-roaming, 4G tai ilmaiset viestit. Voit järjestää liittymät joko suosittuuden tai hinnan mukaan. Oletuksena taulukossa liittymät ovat järjestetty alkaen suosituimmasta, mutta voit järjestää ne myös heti hinnan mukaan alkamaan edullisimmasta liittymävaihtoehdosta.

Parhaat GSM-liittymien tarjoukset

Liittymien hintavertailua helpottaa, kun liittymätarjoukset löytyvät yhdeltä sivulta helposti silmäiltäväksi. Kaikki tältä sivulta löytyvät hinnat edustavat operaattoreiden parhaita ja ajantasaisia hintoja, jotka ovat haettu suoraan operaattoreilta. Valitse itsellesi uusi liittymä, joka vastaa tarpeitasi. Vanhan liittymän päivittäminen on nyt verkossa helppoa.

Puhelinliittymiä tarjoavat teleoperaattorit Suomessa

Elisa on johtava mobiiliverkko-operaattori ja kiinteän verkon operaattori Suomessa. Elisan puhelinliittymiä myydään Elisa ja Elisa Saunalahti -brändeillä.

Telia on kansainvälinen operaattori, joka on toiminut Suomessa jo vuodesta 1855. Telia kuuluu osaksi kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 9 maassa Norjasta Turkkiin.

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä ja se on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.

Moi Mobiili on uusi suomalainen palveluoperaattori, joka toimii DNA:n mobiiliverkossa. 

Erot liittymien välillä

Liittymiä on erilaisilla sopimusmalleilla ja ominaisuuksilla. Sopimusmalleja on määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia. Määräaikaista liittymää ei yleensä pysty vaihtamaan kesken sopimuskauden. Liittymissä vaihtelee puhepaketin koko, tekstiviestien määrä, netin nopeus ja datan määrä sekä avausmaksu. Datan määrä on tärkeää huomioida erityisesti jos käyttää paljon nettiä, sillä se määrittää kuinka paljon pystyt käyttämään nettiä puhelimella. Tekstiviestien määrän merkitys on monille laskenut, sillä tekstiviesteistä ollaan siirrytty eri WhatsAppin kaltaisiin pikaviestinohjelmiin. EU-roaming tarkoittaa, että pystyt käyttämään liittymää EU-alueella kotimaan hinnoilla ilman erillisiä roaming-maksuja. Kuukausimaksuton liittymä hinnoitellaan käytön mukaan. Prepaid-liittymä tarkoittaa liittymää, jossa käytöstä maksetaan etukäteen.

3G-liittymät
3G-liittymien aika alkaa olla ohi ja niiden sijaan suositellaan nykyaikaisia 4G- tai 5G-liittymiä.

4G-liittymät
4G on neljännen sukupolven langaton tiedonsiirtoteknologia internet-yhteyden käyttöön. Suurin osa tänä päivänä myydyistä liittymistä on 4G-liittymiä. 4G-liittymävertailu kannattaa, sillä tiedonsiirtoteknologian lisäksi liittymissä on muitakin eroja.

5G-liittymät
5G tarkoittaa viidennen sukupolven datayhteyttä. Se mahdollistaa jopa kymmenkertaisen tiedonsiirtonopeuden 4G:hen verrattuna. 5G-liittymät alkavat lähitulevaisuudessa varmasti yleistymään.

Liittymän vaihtaminen

Liittymän vaihtaminen on tehty helpoksi netissä ja se ei vie montaa minuuttia. Vaikka vaihtaisit liittymän lisäksi operaattoria, niin voit silti säilyttää halutessasi vanhan puhelinnumerosi. Aloita vertaamalla itsellesi sopiva puhelinliittymä ja valitse liittymä, joka sopii sinulle parhaiten hinnan, ominaisuuksien ja sopimusmallin puolesta. Valittuasi uuden liittymäsi, niin klikkaa Tilaa-nappia. Klikkaamalla Tilaa-napista siirryt operaattorin verkkosivuille, jossa pääset täyttämään tilaustiedot. Tilattuasi liittymän uusi liittymä astuu voimaan tyypillisesti noin viiden arkipäivän kuluttua, jos vaihdat operaattoria. Operaattorin sisällä liittymätyypin vaihtaminen tapahtuu vieläkin nopeammin.

Paras puhelinliittymä

Paras puhelinliittymä ei ole kaikille sama, sillä liittymää valitessa on useita huomioitavia asioita kuten esimerkiksi puheaika, tekstiviestit, datan määrä ja sopimusmalli eri hinnoitteluvaihtoehdoilla. Määräaikaiset sopimukset ovat usein edullisempia, mutta niissä on hyvä huomioida sitoutumisaika.

Edulliset ja halvat puhelinliittymät

Edulliset puhelinliittymät löydät kilpailuttamalla teleoperaattorit. Halvin liittymä ei välttämättä ole sinulle paras liittymä, vaan kannattaa vertailussa huomioida erot puhelinliittymissä. Hinta kuitenkin kannattaa aina pitää mielessä kun harkitsee operaattorin vaihtamista.

Puhelinliittymät lapselle ja perheelle

Etsitkö lapselle halvinta puhelinliittymää vaiko nopeinta nettiä? Lapsellesi sopivin puhelinliittymä riippuu mihin lapsesi käyttää puhelinta. Sopivia vaihtoehtoja löytyy kaikilta operaattoreilta. Samassa yhteydessä voi myös tutkia kannattaisiko kerralla kilpailuttaa liittymän lisäksi laajakaista, mobiililaajakaista ja viihdepaketti.

Erityisesti Moi Mobiili on hyvä vaihtoehto perheelle, joka haluaa keskittää puhelinliittymät. Moi Mobiilissa perhe voi ostaa yhden puhe- ja datapaketista koostuvan kokonaisuuden, jota voi käyttää useammalla sim-kortilla.

Useita liittymiä samassa taloudessa

Jos samassa taloudessa on useita liittymiä ja sim-kortteja eri laitteissa, niin silloin kannattaa tutustua Moi Mobiili operaattoriin. Uusi operaattori Moi mahdollistaa samaan liittymään useita rinnakkaisia sim-kortteja.

Muistilista liittymävertailuun

Liittymiä vertaillessasi keskity seuraaviin asioihin, niin onnistut uuden liittymän valinnassa.

  • Kuinka paljon tarvitset puheaikaa kuukaudessa? Paljon puhuvalle puhepaketti on hyvä valinta.
  • Kuinka paljon käytät nettiä? Huomioi datan määrä ja netin nopeus.
  • Lähetätkö perinteisiä tekstiviestejä?
  • Haluatko määräaikaisen vai toistaiseksi voimassa olevan sopimusmallin?

Kilpailuta sinulle sopivin liittymä

Liittymät kannattaa säännöllisesti kilpailuttaa, sillä liittymien hintavertailulla säästäminen on helppoa. Soita puheluita, lähetä tekstiviestejä ja käytä nettiä edullisemmin. Olemme kotimainen hintavertailupalvelu, joka auttaa sinua löytämään parhaat hinnat ja sopimukset. Kilpailutamme sinulle halvimmat puhelinliittymät ilmaiseksi. Kilpailuta puhelinliittymä ja aloita säästäminen!

Liittymien hintavertailu lyhyesti

Haemme puhelinliittymien hinnat suoraan teleoperaattoreilta tai näiden nettisivuilta. Hinnat kuitenkin kannattaa tarkistaa vielä teleoperaattorin sivustolta, kun olet tekemässä liittymätilausta. Liittymävertailu on sinulle maksuton.

Usein kysytyt kysymykset liittymistä

Kannattaako liittymävertailu?

Liittymävertailu kannattaa, sillä liittymissä on hinta- ja ominaisuuseroja. Vertailemalla löydät halvemman liittymän ja säästät rahaa.

Kuinka usein kannattaa vertailla puhelinliittymät?

Puhelinliittymät kannattaa vertailla vähintään kerran vuodessa, jolla varmistat aina edullisimman sopimuksen itsellesi sekä tarpeitasi vastaavan kokonaisuuden.

Minkälaisia eroja liittymien välillä on?

Puhelinliittymissä eroja löytyy mm. seuraavista asioista: puhepaketin koko, tekstiviestien määrä, netin nopeus, datan määrä, liittymän hinta ja hinnoittelumalli sekä sopimuksen pituus.

Kuinka paljon puhelinliittymiä vertailemalla voi säästää?

Liittymävertailun avulla voit säästää jopa satoja euroja vuositasolla. Mahdollinen säästösumma selviää vertailemalla hintoja tältä sivulta. Tarkista mitä säästö voisi tarkoittaa sinun kohdallasi.

Mikä on paras puhelinliittymä?

Kaikille parasta puhelinliittymää ei ole olemassa ja sinulle paras liittymä on todennäköisesti eri kuin kaverillesi. Vertaa liittymän sisältöä ja hintaa sivun ylälaidan vertailutaulukosta ja valitse uusi liittymäsi.

Miten vaihdan liittymän?

Liittymän vaihtaminen on suoraviivaista. Valitse tämän sivun vertailutaulukosta sinulle sopivin liittymä ja klikkaa Tilaa-nappia, jolloin siirryt operaattorin sivuille. Täytä tilauslomake ja pian uusi liittymäsi on käytössäsi.

Muuttuuko puhelinnumero kun vaihdan teleoperaattoria?

Voit säilyttää halutessasi vanhan puhelinnumerosi, mutta myös voit hankkia uuden numeron.

Kenen operaattoreiden puhelinliittymiä voi tällä sivustolla vertailla?

Täältä löytyvät kaikki Suomen suurimmat puhelinoperaattorit, niiden liittymät ja hinnat. Eli operaattoreista mukana ovat Telia, Elisa, Elisa Saunalahti, DNA ja Moi Mobiili.

Mitä liittymien vertailu maksaa?

Liittymien vertailu on täysin ilmaista tällä sivustolla ja useimmiten hintavertailu johtaa hinnoissa säästämiseen.