Liittymän ja operaattorin vaihto

Liittymän ja operaattorin vaihtaminen on helpompaa kuin uskotkaan. Monille meistä liittymän vaihto on taas ajankohtaista. Ehkä olet huomannut maksavasi liittymästäsi ylihintaa, tarjousjakso umpeutunut tai muuten vaan löytänyt hyviä tarjouksia. Ensimmäisellä kerralla moni saattaa pohtia miten operaattoria tai liittymää voi vaihtaa. Onneksi liittymän vaihto on suoraviivainen ja helppo prosessi.

Tämä on lyhyt opas liittymän vaihtoon, vaihdoit sitten operaattoria tai et. Liittymän vaihtamisessa kannattaa huomioida muutamia seikkoja, niin vaihdos on varmasti järkevä ja sujuu helposti.

Vaiheet liittymän vaihtamiseen

  1. Liittymän vaihtaminen kannattaa aloittaa liittymien vertailemisesta, jotta valitset sinulle sopivan liittymän. Liittymän tai operaattorin vaihdolla voi säästää myös rahaa. Kilpailuta täällä kätevästi uusi liittymä!

  2. Valittuasi itsellesi sopivan liittymän sinun tulee olla yhteydessä teleoperaattoriin uuden liittymän tilauksesta. Tämä tarkoittaa käytännössä uuden liittymän tilauslomakkeen täyttämistä uuden operaattorin verkkosivuilla. Jos uuden liittymän myötä operaattori vaihtuu, niin uusi operaattori hoitaa vanhan liittymäsi irtisanomisen.

  3. Uusi liittymä alkaa toimimaan tyypillisesti noin viiden arkipäivän kuluttua, jos vaihdat operaattoria. Operaattorin sisällä liittymätyypin vaihtaminen tapahtuu vieläkin nopeammin.

Huomioitavia asioita liittymän vaihdossa

Vanhan puhelinnumeron voi ja usein kannattaa säilyttää, vaikka vaihtaisit liittymän lisäksi teleoperaattoria.

Tarkista uuden liittymän sopimusmalli, onko kyseessä määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Liittymän vaihto kesken laskutuskauden on hyvin mahdollista eikä aiheuta ongelmia.

Huolehdi yhteystiedoistasi, jos vaihdat uuteen SIM-korttiin. Ennen uuden liittymän käyttöönottoa on varmistettava, että kaikki yhteystiedot on tallennettu puhelimesi muistiin. Tallenna yhteystietosi puhelimesi muistiin tai pilvipalveluun. Jos ne ovat tallennettu ainoastaan SIM-kortille, niin yhteystiedot voivat ne kadota luopuessasi vanhan SIM-kortin käytöstä.

Jos sinulla on määräaikainen liittymä, niin liittymän vaihtaminen ei todennäköisesti onnistu. Tarkista vanhalta operaattoriltasi sopimustyyppisi.

Yhteenveto vaihtamiseen

Puhelinliittymän vaihtaminen tarkoittaa lopulta vain muutaman minuutin aktiivista tekemistä. Aloita tutustumalla tarjolla oleviin liittymiin ja valitse itsellesi sopivin. Tilaa valitsemasi liittymä täyttämällä tilauslomake operaattorin sivuilla. Näin uusi liittymä on pian käytössäsi.

Usein kysyttyä liittymän vaihtamisesta

Miten liittymän vaihtaminen tapahtuu käytännössä?

Liittymän vaihtaminen on vaivaton prosessi. Aloita valitsemalla liittymä. Tähän apua saat esimerkiksi hintavertailupalveluista. Kun olet valinnut liittymän, niin täytä tilauslomake liittymän tarjoajan verkkosivuilla. Uusi liittymän tarjoajasi hoitaa loput.

Mitä käy vanhalle puhelinnumerolleni?

Voit säilyttää vanhan puhelinnumerosi tai halutessasi voit ottaa käyttöön uuden puhelinnumeron.

Minulla on määräaikainen liittymä. Voinko vaihtaa sen toiselle operaattorille?

Jos sinulla on määräaikainen liittymä, niin liittymän vaihtaminen ei todennäköisesti onnistu toiselle operaattorille.