Deittisivustot – Parhaat deittipalvelut

Deittisivustot ovat nyt taas suosiossa, kun Tinder ei ole enää ainut varteenotettava deittisovellus. Vertailimme suosituimmat treffisivustot yhdelle sivulle helposti silmäiltävään näkymään. Suomen ja netin parhaat deittipalvelut vertailtuna, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen eli kumppanin etsintään. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja aloita treffailu.

Parhaat deittipalvelut 2024

Päivitetty 04/2024

Euroopan johtavia seuranhakupalveluita. Oma matching-menetelmä.

Yksi Suomen suosituimmista deittipalveluista.

Vanhemmille aktiivisille ihmisille, jotka etsivät vakavaa suhdetta.

Kotimainen kristillinen deittipalvelu, jossa etsitään kumppania tosissaan.

+28 vuotiaille

Kaikenikäisille

+50 vuotiaille

Kristityille

Ilmaisjäsenyys: Kyllä

Ilmaisjäsenyys: Kyllä

Ilmaisjäsenyys: Kyllä

Ilmaisjäsenyys: Kyllä

Deittipalveluiden vertailu 2024 sisältää Suomen suosituimmat deittisovellukset, joihin lukeutuvat E-kontakti, EliittiKumppani, 50plusmatch.fi ja Valo. Taulukossa vertailtu deittipalveluiden eroja. Taulukossa on mukana yhteistyökumppaneiden kampanjatarjouksia ja niihin mainoslinkit. Alla tarkemmin deittisivusto kokemuksia jokaisesta palvelusta.

E-kontakti.fi kaikenikäisille

E-kontakti sopii erityisesti heille, jotka hakevat seuraa tositarkoituksella.
E-kontakti sopii erityisesti heille, jotka hakevat seuraa tositarkoituksella.

E-kontakti.fi on suomalainen nettideittipalvelu, joka on perustettu vuonna 2009. Palvelu on alusta alkaen ollut yksi Suomen suosituimmista deittipalveluista ja deittisivustolla onkin luotu yli 350 000 treffiprofiilia. Deittipalvelulle on myönnetty Avainlippu-tunnus suomalaisen työn tukemisesta.

E-kontaktissa on sinkkuja kaikistä ikäluokista, koulutustaustoista ja ammateista joka puolelta Suomea. Sinkkuja voi hakea palvelusta esimerkiksi iän, sijainnin, koulutustaustan ja ammattien perusteella.

E-kontaktissa luodaan oma profiili, joka on ilmainen. Profiiliin voi lisätä kuva-albumin ja palvelussa voi lähettää flirttiviestejä, katsoa muita profiileita sekä etsiä mieluisia kumppaniehdokkaita ilmaiseksi.

E-kontaktista löytyy seuraa erilaisiin tarpeisiin, oli sitten toiveena löytää uusia ystäviä, harrastuskavereita, seurustelukumppani tai loppuelämän rakkaus. E-kontakti on erityisesti sopiva palvelu niille, jotka hakevat seuraa tositarkoituksella.

EliittiKumppani +28 vuotiaille

EliittiKumppani sopii vain vakavasti onnellista parisuhdetta etsiville.
EliittiKumppani sopii vain vakavasti onnellista parisuhdetta etsiville.

EliittiKumppani on yksi Euroopan johtavista seuranhakupalveluista, joka on perustettu 2008 ja Suomeen saapui joulukuussa 2012. EliittiKumppani auttaa sinkkuja löytämään kumppanin pitkäaikaiseen ja sopusointuiseen parisuhteeseen. Palvelu perustuu heidän Matching-menetelmään, jossa jäsenten yhteensovitetaan tieteellisin perustein. Matching-menetelmä perustuu jäsenten persoonallisuuksiin ja hakukriteereiden yhteensopivuuteen.

EliittiKumppani on deittisivusto, joka sopii vain vakavasti onnellista parisuhdetta etsiville. Kaikki täysi-ikäiset ja tositarkoituksella olevat sinkut ovat tervetulleita liittymään deittisivustolle, mutta suurin osa EliittiKumppanin sinkuista on 35-45 ikävuoden väliltä. Sinkut ovat erilaisista lähtökohdista, koulutustaustoista ja ammateista, mutta kaikkia yhdistää kiinnostus aidon parisuhteen löytämiseen.

Rekisteröitymisen yhteydessä täytetään kattava persoonallisuustesti ja määritellään hakukriteerit. Lisäksi sukupuolen, iän, asuinpaikkakunnan ja koulutustason perusteella menetelmä hakee palvelusta sopivia ehdokkaita. Jos demografiset tiedot ja henkilökohtaiset kriteerit täyttyvät, jäseniä ehdotetaan toisilleen kumppaniehdokkaina.

EliittiKumppania voi käyttää myös mobiilisovelluksella. Tutustu EliittiKumppaniin tarkemmin!

50plusmatch.fi +50 vuotiaille

50plusmatch.fi on ainoa deittipalvelu 50-plussille.
50plusmatch.fi on ainoa deittipalvelu 50-plussille.

50plusmatch.fi on deittisivusto aktiivisille 50+ ikäisille ihmisille, jotka etsivät vakavaa suhdetta. 50plusmatch on aloittanut toimintansa jo vuonna 2006 ja se on osa ympäri Eurooppaa toimivaa MatchMediaa. 50plusmatch.fi on ainut deittipalvelu, joka on nimenomaan yli 50 vuotiaille. Käyttäjien antama arvio palvelulle on keskimäärin 4,2.

Vanhempien ihmisten ei ole aina helppoa tutustua uusiin ihmisiin tai löytää parisuhdetta vanhemmalla iällä. 50plusmatch.fi on ainoa deittipalvelu 50-plussille, joka tekee samanikäisten sinkkujen löytämisestä helpompaa.

50plusmatch.fi deittisivustolle liittyminen on ilmaista ja kaikki profiilit tarkastetaan käsin. Voit tarkastella muiden profiileja, lähettää viestejä sinkuille, keskustella heidän kanssaan ja tavata.

50plusmatch.fi toimii myös matkapuhelimessa sovelluksessa.

Valo kristityille

Valo
Valo on Suomen suurin kristillinen deittisovellus.

Valo on Suomen suurin kristillinen deittisovellus. Deittisovellus on itseasiassa 20-vuotiaan kristillisen deittipalvelu Kotisataman Deitin mobiiliversio. Valo sopii kaikenikäisille kristityille, jotka haluavat löytää aidon yhteyden ja tosissaan kumppanin.

Valon toimintaperiaate on hyvin samankaltainen Tinderin kanssa. Jos käyttäjät ovat tykänneet toisistaan, niin heistä tulee toistensa osumat, jolloin he voivat lähettää viestejä toisilleen sovelluksen kautta.

Valon käyttäjiä yhdistää erityisesti yhteinen arvomaailma. Tutustu kaikkien kristittyjen omaan deittipalveluun!

E-kontakti vai Eliittikumppani?

Monet pohtivat kumpi valita deittisovellukseksi, E-kontakti vai Eliittikumppani. Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, vaan se riippuu käyttäjän tarpeista ja toiveista. E-kontakti sopii kaikenikäisille, kun taas Eliittikumppani yli 28 vuotiaille. Eliittikumppanin palvelulla on oma Matching-menetelmä. Jos pohdit näiden kahden välillä, niin paras tapa edetä on testata molempia ja katsoa kumpi soveltuu sinulle paremmin.

Mikä on paras deittipalvelu?

Mikä on paras deittipalvelu riippuu paljon henkilökohtaisista mieltymyksistä ja tarpeista. Kaikki deittipalvelut toimivat lähtökohtaisesti, mutta niillä on myös omat erityispiirteensä ja eroavaisuuksia. Kannattaa tutustua eri palveluihin ennen päätöksen tekemistä ja harkita, millaiset tarpeet ja mieltymykset sinulla on. Lopulta paras deittipalvelu juuri sinulle selviää kokeilemalla.

Deittisivusto, joka sopii sinulle

Deittisivusto sopii sinulle, kun kuulut deittisivun kohderyhmään ja sieltä löytyy etsimääsi seuraa. Kaikki deittisivustot eivät ole samanlaisia kuten vertailusta ilmenee ja jokaisella sivustolla on omat kohderyhmänsä ja toimintaperiaatteensa. Tutustu huolellisesti sinulle sopivaan deittisivustoon ja kokeile rohkeasti.

Muut deittisovellukset 2024

E-kontakti, Eliittikumppani ja 50plusmatch.fi ovat tämän vertailun deittipalveluita, mutta tarjolla on myös muitakin vaihtoehtoja.

Tinder on maailman suosituin deittisovellus.

Grindr on kansainvälisesti suosituin LGBTQ+-deittisovellus.

Victoria Milan on deittipalvelu naimisissa ja parisuhteessa oleville naisille ja miehille, jotka etsivät suhdetta.

NextLove on eronneille ja sinkkuvanhemmille tarkoitettu deittisivusto.

Match.com on kansainvälisesti tunnettu deittipalvelu, joka on aloittanut toimintansa jo vuonna 1995.

Suomi24 Treffit on yksi Suomen suurimmista ja suositummista treffisivustoista.

Vinkkejä deittisivustojen vertailuun

Deittisivujen vertailussa on paljon huomioitavia asioita. Aloita tarkastelemalla kohdeyleisöä ja käyttäjäkuntaa, sillä jokin palvelu saattaa suuntautua korkeasti koulutettuihin ja menestyneisiin ihmisiin, kun taas toinen palvelu voi palvella laajempaa käyttäjäkuntaa. Arvioi myös rekisteröitymisen ja profiilin luomisen helppoutta kullakin sivustolla. Jatka tutkimalla hakutoimintoa ja palvelun algoritmia selvittääksesi kuinka hyvin ne vastaavat tarpeisiisi. Deittisivustojen viestintämahdollisuudet matchien kanssa vaihtelevat ja niihin kannattaa tutustua palveluja vertaillessa. Tietoturvaan ja yksityisyyden suojaan on syytä myös kiinnittää huomiota, mutta lähtökohtaisesti näihin on panostettu ainakin tunnetuimmissa palveluissa. Palveluiden kustannuksissa ja jäsenmalleissa on eroja, mutta ne on toisaalta helpoiten vertailtavia asioita. Lopuksi, lue käyttäjäarvosteluja ja käyttäjien kokemuksia. Muiden ihmisten kokemukset voivat auttaa tekemään lopulliset valinnat palveluiden välillä.

Edellisessä kappaleessa on lueteltu keskeisempiä asioita, jotka voivat vaikuttaa päätökseesi eri deittipalstojen väliltä. Näiden seikkojen perusteella voi tehdä päätöksen siitä, mikä palvelu sopii parhaiten omiin tarpeisiin ja odotuksiin deittimaailmassa. Tärkeintä on valita deittisivusto, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. Usein se parhaiten soveltuva palvelu löytyy kokeilemalla useampaa palvelua, jolloin näkee konkreettisesti mikä vastaa parhaiten odotuksiin.

Kenelle treffipalstat sopivat? 10 kohderyhmää esiteltynä

Deittisovellukset ovat alustoja, jotka sopivat rakkauden, uusien ystävien tai muunlaisen seuran etsimisen. Näillä alustoilla on monta nimeä. Niitä voidaan kutsua deittisivustoiksi, deittipalveluiksi, treffipalstoiksi ja vaikka miksi. Kaikissa näissä on kyse seuraa kaipaavien ihmisten yhdistämisestä ja näitä sovelluksia käytetään yleisesti romanttisen kumppanin, seuralaisen tai vaikkapa ystävien etsimiseen.

Treffipalstat sopivat sopivat kaikille täysi-ikäisille, jotka haluavat tutustua uusiin ihmisiin, ystävinä tai vakavampi romanssi mielessä. Asuinpaikalla ei ole väliä, sillä palveluista löytyy ihmisiä mitä todennäköisemmin myös paikkakunnaltasi, mutta mahdollistaa myös uusien ihmisten tapaamisen mistä päin tahansa maailmaa. Vaikka deittisivustot sopivat lähtökohtaisesti kaikille, niin ne sopivat tietyille ihmisille ja tilanteille paremmin kuin toisille. Tässä kymmenen esimerkkiä erilaisista kohderyhmistä, joille deittisovellukset sopivat:

 1. Deittisivustot sopivat erityisen hyvin kiireisille ihmisille, jotka ovat kiireisiä työelämässään eivätkä välttämättä kohtaa uusia ihmisiä helposti tai niin usein arkielämässään. Sovellukset tarjoavat heille mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin silloin kun heillä on aikaa, oli se sitten työmatkalla, lounastauolla tai illalla kotona.
 2. Henkilöt, jotka ovat muuttaneet uuteen kaupunkiin tai ovat muuten uudessa tilanteessa, voivat hyötyä deittisovelluksista, jotka mahdollistavat uusien ihmisten tapaamisen ja paikallisen yhteisön löytämisen. Sovellukset voivat auttaa rakentamaan sosiaalista verkostoa ja löytämään potentiaalisia kumppaneita tai ystäviä.
 3. Introvertit ja ujommat henkilöt voivat löytää deittisovelluksista helpon väylän tavata uusia ihmisiä. Sovelluksissa keskustelut on helppo aloittaa ilman kasvotusten tapaamisen jännitystä. Tämä voi olla erityisen mielekästä heille, jotka tuntevat olonsa mukavammaksi kirjoittamalla kuin puhumalla.
 4. Deittisovellukset voivat olla houkutteleva vaihtoehto varatuille ihmisille, jotka etsivät satunnaista seuraa tai haluavat yksinkertaisesti laajentaa sosiaalista ympyräänsä. Sovellukset voivat auttaa löytämään salaisia kohtaamisia.
 5. Deittisivustot ovat suosittuja kaiken ikäisten aikuisten keskuudessa. Nuoret aikuiset saattavat käyttää niitä löytääkseen samanhenkisiä ihmisiä tai kumppaneita muuten vaan, kun taas keski-ikäiset tai vanhemmat aikuiset saattavat käyttää niitä uuden kumppanin löytämiseksi esimerkiksi eron tai leskeytymisen jälkeen.
 6. Deittisovellukset ovat myös suosittuja seksuaalivähemmistöjen keskuudessa. Ne voivat tarjota turvallisen tilan löytää samanhenkisiä ihmisiä, jotka jakavat samanlaisia kokemuksia ja kiinnostuksen kohteita.
 7. Vaikka deittisovelluksia joskus yhdistetään kevyempiin suhteisiin, niin ne toimivat myös monille vakavaa suhdetta etsiville. Monet käyttäjät rekisteröityvät deittisovelluksiin pitkäaikaisen kumppanin ja vakavan suhteen löytämiseksi.
 8. Deittisivustot tarjoavat mahdollisuuden ohittaa perinteisen kumppanin löytämisen vaatima aika ja vaiva. Tämä saattaa olla houkuttelevaa niille, jotka eivät välttämättä halua viettää aikaa baareissa tai muissa perinteisissä tapaamispaikoissa.
 9. Deittisivustot sisältävät mahdollisuuden määrittää hakukriteerit, kuten esimerkkinä harrastukset, kiinnostuksen kohteet tai uskonto. Tämä on erityisen tärkeää niille, jotka arvostavat yhteisiä arvoja tai harrastuksia suhteessaan.
 10. Deittisovellukset eivät ole vain romanttisia kumppaneita varten. Ne auttavat ihmisiä laajentamaan sosiaalista verkostoaan ystävien tai jopa ammatillisten kontaktien osalta. Jotkut sovellukset ovat erikoistuneet ystävyyssuhteiden löytämiseen.

Deittisivustot eivät kuitenkaan sovi kaikille. Jotkut voivat kokea ne liian pinnallisiksi tai turhauttaviksi, kun taas toiset saattavat kokea olevansa epämukavia teknologian tai digitaalisen tapaamisen kanssa. Lisäksi monet saattavat myös kokea paineita kuinka tuoda esille itseään parhaalla mahdollisella tavalla profiilien ja kuvien kautta, mikä voi aiheuttaa stressiä ja epävarmuutta.

Deittisivustojen käyttöön liittyy myös riskejä, kuten turvallisuusongelmia ja petollisia tilanteita. Käyttäjien tulisi aina noudattaa turvallisia verkko- ja tapaamiskäytäntöjä, kuten sopia tapaamiset julkiselle paikalle, kertoa kohtaamisista ystävälle tai perheenjäsenelle ja tietenkin luottaa omiin vaistoihin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että deittisovellukset ovat hyödyllinen väline monille ihmisille, mutta ei kuitenkaan ainoa tapa tavata uusia ihmisiä tai löytää romanttista kumppania. Edelleen perinteiset kohtaamiset ystävien kautta, harrastusten parissa tai vaikkapa työpaikalla ovat mainio vaihtoehto deittipalveluille. Kaikki ihmiset ovat erilaisia ja jokaisen tulisi valita itselleen sopivin tapa tavata muita ihmisiä ja rakentaa uusia yhteyksiä.

Viisi syytä kokeilla deittisivustoja

 1. Deittisivustot tarjoavat suuren määrän potentiaalisia kumppaneita. Voit tavata ihmisiä eri puolilta maailmaa tai lähistöltäsi ja niissä on hakutoiminto, jolla voit rajata hakua iän tai paikkakunnan perusteella.
 2. Deittisivustot ovat helppokäyttöisiä. Deittisivustot ovat lähtökohtaisesti hyvin käyttäjäystävällisiä ja tarjoavat mahdollisuuden keskustella potentiaalisten kumppaneiden kanssa.
 3. Deittisivustot tarjoavat turvallisen tavan tavata ihmisiä. Vaikka deittisivustoilla tapaamasi ihmiset eivät välttämättä ole sellaisia, joita tapaisit muuten, ne tarjoavat turvallisen tavan tavata uusia ihmisiä ilman, että sinun tarvitsee pelätä fyysistä turvattomuutta tai häirintää.
 4. Deittisivustot mahdollistavat tutustumisen uusiin ihmisiin ilman, että sinun tarvitsee huolehtia esimerkiksi pukeutumisesta. Voit myös mukavasti tavata ihmisiä omassa rauhassasi.
 5. Deittisivustot ovat monipuolisia. Deittisivustot tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja erilaisille ihmisille. Jokaisella deittisivustolla on oma kohderyhmänsä, ja niiden avulla voit tavata ihmisiä, jotka ovat samanhenkisiä kanssasi. Esimerkiksi jotkut deittisivustot ovat erikoistuneet kristittyihin kumppaneihin, kun taas toiset vanhempiin ihmisiin.

Vinkit nettideittailuun

Nettideittailu voi olla hauska ja palkitseva tapa tavata uusia ihmisiä, mutta se voi myös olla haastavaa. Tässä on joitain vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua menestymään nettideittailussa:

 • Ole rehellinen itsestäsi. Kun luot profiilisi, varmista, että annat rehellisen kuvan itsestäsi. Älä esitä itseäsi jonkun toisen henkilönä tai vääristele tietojasi.
 • Selaa profiileja huolellisesti. Kun etsit potentiaalisia kumppaneita, lue heidän profiilinsa huolellisesti ja varmista, että heidän arvot ja intressit vastaavat omia.
 • Viesti rehellisesti. Kun lähetät viestejä potentiaalisille kumppaneille, ole rehellinen ja avoin. Kerro heille, miksi olit kiinnostunut heistä ja mikä tekee sinusta erilaisen.
 • Turvallisuus ensin. Kun tapaat jonkun nettideittailusivustolla, varmista, että tapaaminen tapahtuu julkisessa paikassa ja että sinulla on joku, joka tietää, missä olet.
 • Älä odota liikaa. Nettideittailu voi olla hauskaa, mutta älä odota, että löydät heti täydellisen kumppanin. Salli itsellesi aikaa tutustua eri ihmisiin ja nauti matkasta.

Nettideittailusta muualla verkossa

Kaleva 19.2.2024: Kem­pe­lees­sä ke­hi­tet­ty deit­ti­so­vel­lus menee suoraan asiaan
Sovellus saattaa auttaa myös yksinäisiä, koska seuraa voi hakea muutenkin kuin parisuhdemielessä. Tutustu tästä tarkemmin!

Iltasanomat 14.2.2024: Miten deittisovellukset eroavat toisistaan
Tinder ei todellakaan ole markkinoiden ainoa deitti­sovellus. Lue artikkeli miten eri apit eroavat toisistaan!

Kotiliesi 10.2.2023: Treffi-ideoita x 28
Näillä vinkeillä suunnittelet ikimuistoiset treffit! Lue tästä Kotilieden artikkeli!

HS 1.1.2023: Deittailun salakieli
Tunnetko nettideittailussa käytettäviä termejä, lyhenteitä ja piilomerkityksiä? Katso HS:n leikkimielinen visa!

Yle 14.11.2022: Nettideittailussa käytetään merkkejä ja termejä, jotka varmistavat mieluisan seuran löytymisen
Lue juttu täältä!

Kotiliesi 12.10.2020: 3 ihmistyyppiä, joihin et voi välttää törmäämästä deittisovelluksissa
Tutkija ja kirjailija Angela Ahola listasi kolme erilaista deittailijatyyppiä, joita ei voi olla huomaamatta Tinderissä. Lue juttu tästä!

Terve.fi 10.1.2017: 10 parasta vinkkiä deittailuun
Tässä Terve.fi-median parhaat deittivinkit, joiden avulla onnistut deittailussa ja saatat jopa löytää parisuhteen.

Usein kysytyt kysymykset deittisivustoista

Miksi kokeilla deittisivustoja?

Deittisivustoilta löytyy paljon kumppaniehdokkaita ja tutustuminen uusiin ihmisiin onnistuu vaivattomasti netissä.

Mistä löytää kumppani?

Kumppanin voi löytää mistä vain, mutta käyttämällä deittipalveluita kasvatat todennäköisyyksiä löytää kumppani nopeammin.

Missä deittipalveluissa on suomalaisia?

Suomen suosituimpia deittisovelluksia ovat mm. Tinder, E-kontakti, EliittiKumppani, 50plusmatch.fi ja Valo.

Mikä deittisovellus sopii juuri sinulle?

Deittisovelluksia löytyy erilaisiin tarpeisiin. Katso vertailu ja kokeile sinulle sopivinta deittipalvelua.

Onko deittisovellukset turvallisia?

Tunnetut ja suositut deittisovellukset ovat yleensä turvallisia. Aloita tutustuminen vertailun sovelluksista.

Mitä Tinderin tilalle?

Hyviä vaihtoehtoja Tinderille ovat mm. E-kontakti, EliittiKumppani, Valo ja 50plusmatch.fi. Tutustu kunkin vaihtoehdon esittelyyn ja valitse sinulle sopiva.

Miten deittipalvelut eroavat toisistaan?

Deittipalveluita on eri-ikäisille, erilaisille lähtökohdille ja suhteille. Vertailusta löydät tarkemmin mukana olevien palveluiden esittelyt.

Miten luoda hyvä deittiprofiili?

Hyvä deittiprofiili on rehellinen ja aito kuvaus itsestäsi.

Kuinka erottaudun muista deittiprofiileista?

Keskity persoonaasi ja kerro harrastuksistasi, intohimoistasi sekä millainen ihminen olet.

Miten aloitan keskustelun deittisovelluksessa?

Aloita keskustelu kevyillä kysymyksillä, jotka liittyvät toisen profiiliin. Kannattaa olla aina kohtelias ja kiinnostunut vastauksista ja välttämään liian henkilökohtaisia kysymyksiä ainakin keskustelun aluksi.

Mitä pitäisi toimia jos kohtaa epäsoveliasta käytöstä?

Ilmoita asiasta deittipalvelun ylläpidolle ja estä kyseinen henkilö.

4.9/5 - (323 votes)