Osakesäästötilit 2020

Osakesäästötili on vuoden 2020 alussa lanseerattu uusi tili, johon pystyt ilman välittömiä veroseuraamuksia myymään tai ostamaan pörssiin listattuja osakkeita. Tilin sisällä myös korot ja osingot ovat verovapaita. Sijoituksista maksetaan veroja vasta sitten, kun varoja nostetaan tililtä. Osakesäästötilejä tarjoavat tällä hetkellä Nordnet, Nordea, Danske Bank ja Mandatum Trader. Näiden palveluissa ja hinnoissa on isoja eroja. Kannattaa valita huolella sopiva pankki, niin teet kerralla hyvän valinnan ja vältät ylimääräiset kulut.

Osakesäästötilien vertailu

Päivitetty 08/2020

Nordnet osakesäästötili

Nordea

Danske Bank

Mandatum Trader

Säilytyspalkkio

0€

2€

0€

0€

Välityspalkkio min.

0,06% - 5€

0,20%/8€

2€

0,03%/3€

Osakesäästötilit Suomessa

Nordnet osakesäästötili on markkinoiden suosituimpia. Nordnet oli ensimmäinen toimija, jonka kautta sijoittajat pystyivät avaamaan osakesäästötilin. Nordnet on ruotsalainen osake- ja rahastovälittäjä, joka toimii Pohjoismaissa. Nordnet on perustettu vuonna 1996.

Nordea osakesäästötili on ollut heti alusta alkaen saataville sijoittajille. Nordea on Pohjoismaiden suurin pankki.

Danske Bank osakesäästötili oli myös yksi ensimmäisiä osakesäästötilejä. Danske Bank on kansainvälisesti toimiva pohjoismainen pankki, joka toimii 13 maassa.

Mandatum Trader osakesäästötili on tanskalaisen Saxo Bank A/S tarjoama. Mandatum Life vastaa asiakaspalvelusta, asiakkaan tunnistamisesta ja markkinoinnista. Saxo Bank vastaa palvelun kaupankäynnistä, viranomaisraportoinnista ja arvopaperien säilytyksestä.

OP osakesäästötili on vasta tulossa. OP on ilmoittanut, että he pystyvät tarjoamaan asiakkailleen osakesäästötilin vasta vuoden 2020 lopulla.

Uusi osakesäästötili lyhyesti

Uusi osakesäästötili on uusi vuoden 2020 alussa voimaan tullut tili, johon pystyt ilman välittömiä veroseuraamuksia myymään tai ostamaan pörssiin listattuja osakkeita. Tilin sisällä myös korot ja osingot ovat verovapaita. Sijoituksista maksetaan veroja vasta, kun varoja nostetaan tililtä.

Osakesäästötilille voi tallettaa enintään 50 000 euroa rahaa, mutta tilin arvo saa kasvaa kuinka suureksi tahansa. Eli jos olet sijoittanut tilille 40 000 euroa ja tämän arvo kasvaa 80 000 euroon, niin voit silti vielä sijoittaa tilin kautta 10 000 euroa.

Osakesäästötilin verotus

Osakesäästötilin tuotot verotetaan vasta, kun osakesäästötililtä nostetaan rahaa. Osakesäästötilin sisällä voi ostaa ja myydä pörssiosakkeita siten, ettei yksittäisistä myynneistä makseta veroja. Osakesäästötilin tappio on verovähennyskelpoinen vasta, kun tili lopetetaan.

Osakesäästötili hinta

Osakesäästötilin hinta riippuu toimijasta, joka tarjoaa tilin. Katso hinnat vertailutaulukosta tämän sivun yläosasta.

Osakesäästötilin hyödyt

Osakesäästötilin hyöty perustuu verotuksen siirtämiseen myöhempään ajankohtaan, jolloin sijoittaja pääsee hyödyntämään korkoa korolle -ilmiötä.

Osakesäästötili ulkomaiset osakkeet

Ulkomaisiin osakkeisiin voi sijoittaa osakesäästötilin kautta.

Osakesäästötili rahastot

Osakesäästötilin kautta ei voi ostaa rahastoja, ETF:iä tai muita pörssilistattuja tuotteita, vaan ainoastaan osakkeita.

Usein kysytyt kysymykset osakesäästötileistä

Mikä on paras osakesäästötili?

Paras osakesäästötili selviää vertailemalla. Tutustu vertailutaulukkoomme ja avaa itsellesi sopiva osakesäästötili.

Voiko osakesäästötilille siirtää olemassa olevia osakeomistuksia?

Tilille voi siirtää vain ja ainoastaan rahaa eli nykyisiä osakeomistuksia ei voi siirtää osakesäästötilille.

Kannattaako osakesäästötili?

Osakesäästötili mahdollistaa verotuksen siirtämisen myöhemmäksi ja myöhemmän verotuksen myötä korkoa korolle -ilmiön hyödyntämisen.