BookBeat vs Storytel

BookBeat vai Storytel – Molemmat kuuluvat suosituimpiin äänikirjapalveluihin, mutta kumpi sitten kannattaa valita? Storytel ja Bookbeat ovat äänikirjojen suoratoistopalveluita, joilla voi kuunnella ja lukea kirjoja pienellä kuukausimaksulla. Storytelin ja BookBeatin valikoimat, ominaisuudet ja hinnat ovat melko samankaltaisia, eikä äänikirjapalveluiden erot ole merkittäviä. Tutustu palveluiden vertailuun ja aloita äänikirjojen kuuntelu ilmaisilla kokeilujaksoilla.

BookBeat vai Storytel – Kumpi on parempi?

Päivitetty 12/2021

BookBeat äänikirjat
Storytel äänikirjat

Valikoima

Laaja valikoima, 200 000 kirjaa. Kaikki kategoriat. Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa, espanja.

Laajin valikoima, yli 300 000 kirjaa. Kaikki kategoriat. Kielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä.

Ilmainen kokeilujakso

30 päivää (tarjous)

30 päivää (tarjous)

Hinnat

Basic: 9,99€/kk (20h/kk)

Standard: 14,99€€/kk (100h/kk)

Premium: 19,99€/kk (ei rajoituksia)

Perhetilit: 
lisäprofiilit 4,90€/kk

Light: 9,99€/kk (20h/kk)

Unlimited: 16,99€/kk (ei rajoituksia)

Family ja Family Plus: 20,99€ - 25,99€/kk

Arvostelut

"Parhaimpia äänikirjapalveluita, sopii kaikille"

"Vertailun voittaja, erinomainen valinta kaikille laajimmalla sisältövalikoimalla"

Storytel vs BookBeat 2021. Taulukosssa on vertailu Storytelin ja BookBeatin sisältöjen valikoimaa, ilmaisen kokeilujakson pituutta ja palvelun hintaa. Huomioi, että molempia voi kokeilla maksutta kokeilujakson ajan eli voit tehdä valinnan vasta kokeiltuasi molempia palveluita.

Storytel esittely & kokemuksia

Storytel 30 päivää

Storytel on ruotsalainen äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu. Storytelin valikoima sisältää yli 300 000 sisältöä kattaen kaikki kategoriat aina romaaneista tietokirjoihin. Storytelin äänikirjasovellus on saatavilla iPhone-, iPad- ja Android-laitteille.

Storytelin valikoima sisältää kirjoja suomen, ruotsin ja englannin kielen lisäksi myös venäjäksi. Käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja sujuva. Storytelissa on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka tekevät äänikirjojen kuuntelusta mukavaa. Esimerkkinä hyödyllisistä ominaisuuksista mm. lukunopeuden säätö, uniajastus, offline-tallennus ja kelausnapit. Kirjan eteneminen ilmoitetaan kuuneltuna ja jäljellä olevana aikana. E-kirjojen ystävät pystyvät säätämään taustan kirkkautta, fontteja ja liikkua kätevästi kappaleiden välillä liukusäätimellä.

Storytel Reader on Storytelin oma lukulaite, joka mahdollistaa e-kirjoille luonnollisen lukukokemuksen, joka on melkein kuin lukisi perinteistä painettua kirjaa.Storytel Readerin tekniset tiedot:

 • Väri: valkoinen
 • Paino: 195 g
 • Mitat: 170mm x 117mm x 8.7mm
 • 6 tuuman e-ink-kosketusnäyttö (touchscreen)
 • Säädettävä näytön valaistus
 • Muisti: 8 GB (tilaa noin 4000 ladatulle kirjalle)
 • Wi-Fi (2.4G Hz)
 • Bluetooth
 • 3.5 mm kuulokeliitäntä
 • 3000 mAh Li-polymer -akku
 • Lukulaitteen käyttäminen vaatii aktiivisen Storytel-tilauksen

Huom. Storytel ei edellytä omaa lukulaitetta, vaan se on maksullinen lisävaruste halukkaille.

Tilausvaihtoehtoja on neljä erilaista. Light-tilausmuoto maksaa 9,99€/kk, mutta siinä sen käyttö on rajoitettu 20 tuntiin kuukaudessa. Unlimited-tilausmuoto on suunniteltu yhdelle aikuiselle. Unlimited-tilauksessa voi kuunnella ja lukea rajattomasti sisältöjä. Se maksaa 16,99€/kk. Muut tilausmuodot on tarkoitettu isommille perheille. Family on suunniteltu kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Unlimited Family maksaa 20,99 €/kk. Family Plus sopii kolmelle aikuiselle ja kolmelle lapselle. Unlimited Family Plus kuukausihinta on 25,99€/kk.

BookBeat esittely & kokemuksia

BookBeat vs Storytel

BookBeat on äänikirjapalvelu, jonka omistaa Bonnier. BookBeat on Suomen suosituin äänikirjojen suoratoistopalvelu laajalla valikoimalla ja kirjoja on jopa yli 200 000. BookBeat toimii älypuhelimellasi ja tabletillasi, mm. iOS- tai Android-laitteilla.

Valikoimassa on kirjoja suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. BookBeatin käyttöliittymä on miellyttävä ja sitä on helppo käyttää. BookBeatissa kirjat voi myös kuunnella tai lukea myös offline-tilassa. Äänikirjapalvelun suosittelu on hyvin toimiva ja kirjoja voi myös selata kategorioittain. Ääneenlukunopeus on myös säädettävissä.

Kirjoja voi kuunnella ja lukea kuukausimaksulla kolmella eri tilausvaihtoehdolla, Basic-, Standard- ja Premium-paketeilla. Basic-paketin hinta on 9,99€/kk ja sisältää 20h/kk käyttöaikaa. Standard-paketin hinta on 14,99€/kk ja sisältää 100h/kk käyttöaikaa. Premium-paketilla voi kuunnella ja lukea rajattomasti. Premium-tilauksen hinta on 19,99€/kk. Lisäksi perhetilissä jokainen lisäprofiili on 4,90€/kk. Ilmaisen kokeilujakson aikana saat käyttöösi BookBeat Premium-paketin.

Storytel vs BookBeat vs Nextory

Storytelin ja BookBeatin lisäksi usein harkitaan äänikirjapalveluksi Nextorya. Nextory on ruotsalainen ja yksi Pohjoismaiden suurimpia e- ja äänikirjapalveluista. Valikoima on hieman rajatumpi kuin verrokeillaan, mutta Nextorykin valikoima kattaa reilu 100 000 sisältöä ja lähes kaikki genret. Storytel, BookBeat ja Nextory ovat kaikki äänikirjapalveluiden suosituimpia palveluja. Kaikki tarjoavat myös maksuttomat kokeilujaksot, joten kaikkia voi kokeilla pienellä kynnyksellä. Kokeile vaikkaa kaikkia kolmea ilmaisilla kokeilujaksoilla ennen kuin teet lopullisen valinnan.

Erot Storytelin ja BookBeatin välillä

Storytel ja BookBeat ovat lopulta hyvin samanlaisia äänikirjasovelluksia. Käyttökokemus, ominaisuudet, sisältöjen valikoima, hinnoittelu ja peruutusehdot muistuttavat toisiaan eikä niissä ole merkittäviä eroja. Molemmat palvelut ovat lähtöisin Ruotsista ja kumpikin kuuluu suosituimpien palvelujen joukkoon. Valikoima onkin merkittävin erottava tekijä, vaikka siinäkin erot ovat pieniä. Sisältövalikoiman osalta lopulta vasta kokeilemalla selviää kumman valikoima sopii paremmin juuri sinulle.

Suosituksemme äänikirjapalveluksi BookBeatin ja Storytelin väliltä

Suuria eroja näiden äänikirjapalveluiden välillä ei ole. Storytelissa on hieman suurempi valikoima ja siksi se on ainakin varma valinta. Toimituksen suosikki onkin siis Storytel. Suosittelemme kokeilemaan kumpi sopii sinulle paremmin, sillä äänikirjapalveluiden kokeileminen on ilmaista ja siksi riskitöntä.

Äänikirjojen kuuntelu on hyvä vaihtoehto perinteisille kirjoille

 1. Storytelin ja BookBeatin kautta äänikirjojen kuuntelu on edullisempaa kuin perinteisen kirjojen ostaminen ja lukeminen.
 2. BookBeatin ja Storytelin ovat ympäristöystävällisiä valintoja, sillä kumpikaan ei kuluta ympäristöä siinä missä fyysiset kirjat.
 3. Storytelin ja BookBeatin kuuntelu on mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta.
 4. BookBeatin ja Storytelin kautta voi kuunnella myös tieto- ja oppikirjoja, joiden avulla voi opiskella ja oppia uusia taitoja.
 5. Storytelin ja BookBeatin avulla tylsätkin puuhat kuten siivous sujuvat mukavammin.

Kaikki äänikirjapalvelut

Maksuttomia kokeilujaksoja tarjoavat mm. Storytelin ja BookBeatin lisäksi myös Nextory ja Elisa Kirja. Katso äänikirjapalvelut-sivulta muiden suoratoistopalveluiden ilmaiset kokeilujaksot!

Usein kysytyt kysymykset

BookBeat vai Storytel – Kumpi on parempi äänikirjapalvelu?

BookBeat vs Storytel. Taulukosssa on vertailu Storytelin ja BookBeatin valikoimaa, ominaisuuksia ja hintaa. Katso tämän sivuston vertailutaulukosta kumpi sinulle sopii paremmin!

Storytel vs BookBeat vs Nextory – Mikä näistä valita?

Vertailimme näitä kolmea äänikirjapalvelua. Tutustu vertailuun ja valitse sinulle sopiva äänikirjapalvelu.

Mitä kannattaa huomioida kun on valitsemassa äänikirjojen suoratoistopalvelua?

Kun vertailet eri vaihtoehtoja, niin huomioi ainakin palvelun valikoima, ominaisuudet ja palvelun hinnoittelumalli. Palvelujen hinnoittelumalleissa on pieniä eroja ja niihin vaikuttavat erityisesti käyttäjien määrä ja kuinka paljon kuuntelet äänikirjoja.

Mikä äänikirjapalvelu sisältää suuremman valikoiman sisältöjä?

Vertailtujen äänikirjapalveluiden sisältökuningas on Storytel kattavalla yli 300 000 sisällön valikoimalla.

Onko BookBeatin ja Storytelin hinnoittelussa merkittäviä eroja?

Molempien hinnoittelu on hyvin samankaltainen. Katso tämän sivun taulukosta tarkempi vertailu hinnoittelusta.

Onko Storytelin ja BookBeatin ilmaiset kokeilujaksot todella maksuttomia?

Kyllä ne ovat maksuttomia. Kokeilujakson aikana voi valita haluaako jatkaa tilausta maksullisena kokeilujakson päätyttyessä. Lunasta täältä ilmaiset kokeilujaksot!