Suoratoistopalvelut – Vertaa paras suoratoistopalvelu

Suoratoistopalvelut ovat yhä suositumpia, kun taas perinteiset videovuokraamot ovat kadonneet lähes kokonaan. Katso elokuvia netistä suoratoistopalveluiden kautta ajasta ja paikasta riippumatta pienellä kuukausimaksulla. Vertailimme sarjojen, elokuvien ja urheilun parhaat suoratoistopalvelut yhdelle sivulle helppolukuiseen taulukkoon. Voit myös lukea laajemmin suoratoistopalveluiden kokemuksista taulukon alta. Tutustu eri suoratoistopalveluihin ja aloita elokuvien sekä sarjojen katselu vaikka heti.

Suoratoistopalvelut Suomessa vertailu 2024

Päivitetty 06/2024

MTV-alkuperäissarjoja, ohjelmat ennakkoon ja kansainvälistä draamaa ja reality-ohjelmia. Mukana Liiga, MM-ralli, jalkapallon Mestarien liiga ja muuta urheilua suorana. Lapsille suomeksi viihdettä.

Hollywood-uutuudet, kansainväliset menestyssarjat, kotimaisia elokuvia ja maailmanluokan Live-urheilua

Elisa Viihteen alkuperäissarjat ensiesityksessä, Ruudun alkuperäissarjat, viihdeohjelmat ja tosi-tv-suosikit, lotimaisia ensi-iltaleffoja, lastenohjelmia ja kotimaista palloilua.

Elokuvat. Ei kuukausitilausta vaan sisältöjä vuokrataan yksi kerrallaan.

Ei määäräaikaa

Ei määräaikaa

Ei määräaikaa

Ei määräaikaa

Katsomo+ 6,95€/kk

Ilman mainoksia 12,95€/kk

Katsomo+ urheilu 36,95€/kk

Ilman mainoksia 42,95€/kk

Viaplay leffat & sarjat 12,99 €/kk Viaplay Total 44,99€/kk

Ruutu+ 12,99€/kk
Ruutu+ Urheilu 17,99€/kk

Alk. 2€ / vuokraus

"Suuri valikoima urheilua, sarjoja ja viihdeohjelmia kotimaasta ja maailmalta."

"Monipuolinen tarjonta sarjoja ja leffoja sekä maailmanluokan live-urheilua"

"Kotimaista draamaa ja viihdettä sekä palloilun ystäville"

"Sopii yksittäisten elokuvien vuokraamiseen"

Etu: Ilmainen kuukausi 0€

Etu: Ilmainen viikko 0€

Etu: Ilmainen viikko 0€

-

Suoratoistopalvelut Suomessa vertailu 2024 sisältää Suomessa toimivia suosituimpia elokuvien, sarjojen ja muiden videoiden suoratoistopalveluja. Vertailussa mukana ovat MTV Katsomo+, Viaplay, Ruutu+ ja erilaisena vaihtoehtona SF Anytime. Taulukossa vertailtu suoratoistopalveluiden sisältöjä ja hintoja. Taulukossa on mukana yhteistyökumppaneiden kampanjatarjouksia ja niihin mainoslinkit. Alla tarkemmin kokemuksia jokaisesta vertailussa mukana olevasta elokuvien suoratoistopalvelusta.

MTV Katsomo kokemuksia

Vuoden 2023 lopulla C Moren ja entisen MTV Katsomon sisällöt yhdistyivät yhdeksi uudeksi MTV Katsomo -palveluksi. MTV Katsomo on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa ennennäkemättömän laajan kattauksen sisältöjä viihteestä draamaan, uutisista realitysarjoihin ja urheiluun. Eturivin paikan koko MTV:n ohjelmakattaukseen tarjoavat MTV Katsomo+ -tilaukset, joilla näet MTV-alkuperäissarjoja, MTV:n ohjelmia ennakkoon sekä kansainvälistä draamaa ja reality-ohjelmia. Valikoimasta löytyvät myös Liiga, MM-ralli, jalkapallon Mestarien liiga ja muut maailmanluokan urheilusarjat suorana. Lapsille tarjolla on aina suomeksi puhuttua tai tekstitettyä viihdettä.

MTV Katsomosta on viisi tuotetta, jotka ovat MTV Katsomo (ilmainen, MTV Katsomo+, MTV Katsomo+ ilman mainoksia, MTV Katsomo+ Urheilu ja MTV Katsomo+ Urheilu ilman mainoksia.

MTV Katsomo+ Urheilu (ilman mainoksia) tuotteeseen sisältyy mm.

 • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
 • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
 • MM-ralli, NFL, Timanttiliiga, ATP-tennis ja paljon muuta
 • MTV:n suosikkiohjelmia ennakkoon
 • Eniten kotimaisia ja kansainvälisiä sarjoja ja elokuvia
 • Uutis- ja ajankohtaisohjelmat
 • Eniten lastenohjelmia
 • Kaikki MTV-alkuperäissarjat ensimmäisenä
 • 11 TV-kanavaa suorana
 • BritBox (brittidraamaa) ja Hayu (suosikkirealitya)

Viaplay kokemuksia

Viaplay on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa valtavasti viihdettä: elokuvia, sarjoja, lasten suosikkeja, urheilua ja paljon muuta. Viaplayn vahvuus on laaja ulkomaisten elokuva- ja sarjavalikoima sekä live-lähetysten urheiluvalikoima, joka pitää sisällään mm. Valioliiga, F1, hiihdon maailmancup ja MM-kisat, jääkiekon MM-kisat, NHL, CHL, UFC ja golf.

Viaplayta voi katsoa puhelimella, tabletilla, tietokoneella, pelikonsolilla ja älytelevisiolla. Tilausvaihtoehtoja on kaksi: Viaplay Leffat & Sarjat ja Viaplay Total.

 • Laaja valikoima kansainvälisiä laatusarjoja ja -elokuvia
 • Maailmanluokan live-urheilua mm. Valioliiga, F1, hiihdon maailmancup ja MM-kisat, jääkiekon MM-kisat, NHL, CHL, UFC ja golf
 • Katso kaikilla laitteillasi – tietokoneella, puhelimella, tabletilla, pelikonsolilla ja älytelevisiolla
 • Ei sitovaa määräaikaisuutta. Voit perua tilauksen koska tahansa

Ruutu+ kokemuksia

Ruutu+ on Nelonen Median suoratoistopalvelu, jossa sisältöjä kanavilta mm. Nelonen, Jim, Liv ja Hero. 

Ruutu+ sisältää mm.

 • Elisa Viihteen alkuperäissarjat ensiesityksessä vain Ruutu+-tilauksella
 • Ruudun alkuperäissarjat yksinoikeudella
 • Parhaat viihdeohjelmat ja tosi-tv-suosikit
 • Kotimaisia ensi-iltaleffoja suoraan valkokankailta
 • Suosituimmat lastenohjelmat taaperosta koululaiseen

Ruutu+ Urheilu sisältää lisäksi kotimaista palloilua yksinoikeudella.

SF Anytime kokemuksia

SF Anytime on yksittäisten elokuvien vuokraamiseeen erikoistunut suoratoistopalvelu. Valikoimassa on tuhansia elokuvia. Palvelussa ei ole jatkuvaa tilausvaihtoehtoa, vaan elokuvat vuokrataan yksitellen. Elokuvat voi maksaa luottortilla tai Klarnan mobiilimaksupalvelulla.

Muita suoratoistopalveluita

Netflix on kaikkien tuntema yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa elokuvia ja televisiosarjoja suoratoistona. Nykyisin Netflix on myös merkittävä tuotantoyhtiö omalla tuotannollaan. Netflix onkin maailmanlaajuisesti suosituin suoratoistopalvelu. Netflix on tunnettu suosittelumoottoristaan, jolla Netflix pystyy suosittelemaan käyttäjilleen heitä kiinnostavaa uutta katseltavaa. Tunnettuihin alkuperäissarjoihin kuuluvat mm. Narcos ja Orange Is the New Black.

Disney+ on yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu, joka aloitti Suomessa vuonna 2020. Disney+ valikoimassa on Walt Disneyn tuotantojen lisäksi mm. Marvelin tuotantoja, Tähtien sodan -tuotannot ja National Geographicin dokumentit. Palvelussa on TV-sarjoja, elokuvia ja Originals-tuotantoja, joita et voi katsoa missään muualla, esimerkiksi mm. The Kardashians, How I Met Your Father, Moon Knight, The Book of Boba Fett, Encanto, The King’s Man, Pam & Tommy, Luca ja The Dropout.

Hayu on USA:ssa vuonna 2016 aloittanut tositv-ohjelmiin keskittynyt suoratoistopalvelu, jossa on +200 tämän hetken suosituimmista tosi-tv sarjoista. Hayu on helppokäyttöinen ja tosi-tv faneille hyvä suoratoistopalvelu. 

HBO on amerikkalainen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa elokuvia ja sarjoja. Huomaa, että HBO Nordic ja HBO Max sisältävät erilaiset sisältövalikoimat.

Amazon Prime on yhdysvaltalaisen Amazonin omistama elokuvien ja televisiosarjojen suoratoistopalvelu.

Discovery+ on suoratoistopalvelu, jossa on mm. TV5:n, Kutosen, Friin, Discoveryn, Animal Planetin, Food Networkin ja Travel Channelin sisältöjä.

Ilmaiset suoratoistopalvelut

Videosisältöjä voi katsella myös ilmaisista suoratoistopalveluista, joista löytyy myös runsaasti katseltavaa. Alla muutamia ilmaisia suoratoistopalveluita:

Youtube on maailman suosituin videoiden suoratoistopalvelu.

Yle Areena on Ylen tarjoama suoratoistopalvelu, joka keväällä 2020 toteutetun kanava- ja palvelumielikuvatutkimuksen mukaan oli Suomen suosituin suoratoistopalvelu.

Suoratoistopalvelut yleisesti

Suoratoistopalvelut ovat yhä suositumpia. Suoratoisto tarkoittaa nimensä mukaisesti videosisältöjen toistoa suoraan verkon yli ilman niiden tallentamista omalle koneelle. Hinnan ja käyttökokemuksen lisäksi suoratoistopalvelut kilpailevat valikoimalla ja yksinoikeudellisilla sarjoilla. Suoratoistopalveluita kannattaa vertailla useilla eri tekijöillä, jotta löydät itsellesi sopivan palvelun. Tässä on listattuna muutamia asioita, joitaa kannattaa huomioida vertaillessa eri suoratoistopalveluita:

Valikoima
Suoratoistopalvelut tarjoavat erilaisia sisältöjä elokuvista tv-sarjoihin ja vaikkapa urheiluun. Valikoima onkin yksi tärkeimpiä kriteereitä suoratoistopalvelun valinnassa ja usein suurin erottava tekijä palveluiden välillä. Valitse suoratoistopalvelu ennen kaikkea sisältövalikoiman perusteella.

Hinta
Suoratoistopalveluiden hinnat ja tarjoukset vaihtelevat. Hinta kannattaa aina vertailla, vaikka palvelua ei pelkästään hinnan perusteella kannata valita.

Laatu
Suoratoistopalvelut tarjoavat eri laatuja elokuvien suoratoistoon, kuten esimerkiksi Full HD tai 4K. Laatuun luonnollisesti vaikuttaa myös oma internetyhteys.

Ominaisuudet
Suoratoistopalveluita voi käyttää eri tavoin, esimerkiksi katsoa sisältöjä useilla eri laitteilla tai offline-tilassa. Ominaisuuksissa ei ole merkittäviä eroja, mutta jos esimerkiksi offline-tilassa sisältöjen kuluttaminen on kriittinen tekijä, niin se kannattaa tarkistaa ennen tilausta.

Lopulta suoratoistopalvelu on oma valinta, joka kannattaa tehdä huolellisesti vertailemalla ja kokeilemalla eri vaihtoehtoja. Ei ole yhtä oikeaa valintaa, vaan valita kannattaa tehdä ensijaisesti sen mukaan, mistä palvelusta löytyy juuri sinua kiinnostavaa sisältöä.

Elokuvat ja videovuokraamo netissä

Elokuvat netissä löytyy tänä päivänä suosituista suoratoistopalveluista. Suoratoistopalveluita on useita ja niissä on eri sisältöjä tarjolla. Suoratoistopalvelut kannattaakin vertailla ennen palvelun tilausta.

Videovuokraamot ovat hävinneet käytännössä kokonaan katukuvasta ja videovuokraamot toimivat nyt netissä. Videovuokraamo netissä mahdollistaa sarjojen ja leffojen katselemisen kotona ilman fyysisten dvd-levyjen nouto- ja palautusrumbaa.

Paras suoratoistopalvelu

Suomessa suosittuja suoratoistopalveluita Netflixin lisäksi ovat mm. MTV Katsomo, Viapla ja Ruutu. Paras suoratoistopalvelu riippuu minkälaisestä sisällöstä on kiinnostunut, sillä suoratoistopalveluiden sisältötarjonnassa on eroja. Vertailumme pohjalta paras suoratoistopalvelu on meidän suosikki MTV Katsomo, sillä se sopii sarjojen ja elokuvien sekä urheilun ystäville.

Opiskele ja kehitä itseäsi suoratoistopalvelujen asiasisällöillä 

Suoratoistopalvelut ovat omiaan opiskeluun erityisesti heille, jotka eivät välitä lukemisesta. Katso videoita ja viihdy samalla kun opit uusia taitoja ja kehität itseäsi. Suoratoistopalvelujen sisältövalikoimista löydät monenlaista kehittävää sisältöä ja dokumentteja eri aihepiireistä, joiden parissa viihtyä. Aihepiirejä löytyy moneen eri lähtöön, halusit sitten kehittyä paremmaksi kokiksi tai sivistää itseäsi maantiedosta. Katsomalla vieraskielisiä sisältöjä voit myös kehittää kielitaitoasi kuuntelemalla vierasta kieltä ja vaihtamalla tekstitysasetuksia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä suoratoistopalveluista

Mikä on suoratoistopalvelu?

Suoratoistopalvelu tarkoittaa palvelua, josta voi kuukausimaksua vastaan katsoa televisiolla, tietokoneella tai mobiililaitteella videosisältöjä, esimerkiksi sarjoja ja elokuvia.

Mitä tarkoittaa striimaus?

Striimaus tarkoittaa suoratoistoa, eli videosisältöjen katselemista netin välityksellä ilman sisältöjen lataamista laitteeseen.

Miten suoratoistopalveluita voi katsoa?

Suoratoistopalveluita voi katsoa kaikilla älylaitteilla, mm. puhelimella, tabletilla, tietokoneella, konsolilla ja älytelevisiolla. 

Mikä on paras suoratoistopalvelu?

Paras suoratoistopalvelu on vertailumme pohjalta toimituksen suosikki MTV Katsomo. Tutustu vertailuun.

Mitä suoratoistopalvelut toimivat Suomessa?

Suomessa toimii monet suoratoistopalvelut, esimerkiksi MTV Katsomo, Viaplay, Ruutu jne. Katso täältä koko vertailu!

Mikä suoratoistopalvelu sopii lapsille?

MTV Katsomo, Viaplay ja Ruutu tarjoavat sisältöjä koko perheelle, myös lapsille.

Miten vuokrata elokuvia netissä?

Yksittäisiä elokuvia voi vuokrata SF Anytimesta.

Mistä näkee NHL-ottelut livenä?

NHL-ottelut näkee livenä Viaplay suoratoistopalvelusta.

4.8/5 - (374 votes)