Suoratoistopalvelut – Vertaa paras suoratoistopalvelu

Suoratoistopalvelut ovat yhä suositumpia, kun taas perinteiset videovuokraamot ovat kadonneet lähes kokonaan. Katso elokuvia netistä suoratoistopalveluiden kautta ajasta ja paikasta riippumatta pienellä kuukausimaksulla. Vertailimme sarjojen, elokuvien ja urheilun parhaat suoratoistopalvelut yhdelle sivulle helppolukuiseen taulukkoon. Voit myös lukea laajemmin suoratoistopalveluiden kokemuksista taulukon alta. Tutustu eri suoratoistopalveluihin ja aloita elokuvien sekä sarjojen katselu vaikka heti.

Suoratoistopalvelut Suomessa vertailu 2023

Päivitetty 9/2023

C More

Netflix

SF Anytime

Hollywood-uutuudet, kansainväliset menestyssarjat, eniten kotimaisia elokuvia ja paljon pohjoismaisia alkuperäissarjoja

Laaja valikoima elokuvia, sarjoja ja urheilua. C Moren alkuperäissarjat sekä kansainväliset ja kotimatiset suosikit.

Laaja valikoima suosittuja elokuvia ja sarjoja. Tunnettuja omasta tuotannostaan. Maailman suosituimpia suoratoistopalveluita

Elokuvat. Ei kuukausitilausta vaan sisältöjä vuokrataan yksi kerrallaan.

Ei määräaikaa

Ei määräaikaa

Ei määräaikaa

Ei määräaikaa

Hinta: 12,99€/kk

Hinta: 12,95€/kk

Hinta: 7,99€ – 15,99€/kk

Alk. 2€ / vuokraus

"Laaja ja monipuolinen tarjonta sarjoja ja leffoja sekä urheilua. Sopii suomalaisten ja pohjoismaisten sisältöjen ystäville"

"Monipuolinen tarjonta sarjoja ja leffoja sekä lisäksi urheilua"

"Laaja valikoima suosittuja elokuvia ja sarjoja. Tunnettuja omasta tuotannostaan"

"Sopii yksittäisten elokuvien vuokraamiseen"

Suoratoistopalvelut Suomessa vertailu 2023 sisältää suosituimmat elokuvien, sarjojen ja muiden videoiden suoratoistopalvelut. Vertailussa mukana ovat Elisa Viihde Viaplay, C More, Netflix ja SF Anytime. Taulukossa vertailtu suoratoistopalveluiden sisältöjä ja hintoja. Alla tarkemmin kokemuksia jokaisesta vertailussa mukana olevasta elokuvien suoratoistopalvelusta.

Elisa Viihde Viaplay kokemuksia

Elisa Viihde Aitio ja Viaplay yhdistivät voimansa vuonna 2020 ja palvelu tunnetaan nyt nimellä Elisa Viihde Viaplay. Elisa Viihde Viaplayn vahvuutena ovat Elisa Viihde Aition kotimaiset tuotannot ja Viaplayn laaja ulkomaisten elokuva- ja sarjavalikoima. Elisa Viihde Viaplaysta näet Hollywood-uutuudet, kansainväliset menestyssarjat sekä eniten kotimaisia elokuvia. Lisäksi nautit laajasta kattauksesta kotimaisia ja pohjoismaisia alkuperäissarjoja.

Elisa Viihde Viaplayta voi katsoa puhelimella, tabletilla, tietokoneella ja älytelevisiolla. Sisältöjä on myös mahdollista ladata laitteeseen ja katsottavaksi missä tahansa ilman nettiyhteyttä.

  • Suositut kotimaiset ja pohjoismaiset alkuperäissarjat
  • Eniten kotimaisia elokuvia
  • Laaja valikoima kansainvälisiä laatusarjoja ja -elokuvia
  • Joka viikko paljon uutta katsottavaa
  • Katso kaikilla laitteillasi – tietokoneella, puhelimella, tabletilla, pelikonsolilla ja älytelevisiolla
  • Ei sitovaa määräaikaisuutta. Voit perua tilauksen koska tahansa.

Elisa Viihde Viaplay Total -tilauksella mukaan tulee vielä laajat urheilusisllöt mm. F1, NHL, Valioliiga, Bundesliiga, UEFA Europe ja Conference League, FIS talvilajit ja UFC.

C More kokemuksia

C More on ruotsalaisen teleoperaattorin Telia Companyn maksu-tv-yhtiö. C Moren valikoimissa on heidän omat alkuperäissarjat, kotimaisia sekä kansainväisiä leffoja, realitya, lastenohjelmia ja urheilua.

  • Sarjat, elokuvat ja lastenohjelmat: C Moren alkuperäissarjat sekä kotimaiset ja kansainväliset suosikit.
  • BritBox ja Hayu: Brittisarjoja sekä realitya jenkkitahtiin.
  • TV-ohjelmat: MTV3:n, Subin ja AVAn suosikkiohjelmia

C More Total+ tilaus sisältää myös laajan urheilutarjonnan, mm. jalkapalloa, jääkiekkoa, rallia, yleisurheilua ja paljon muuta sekä Liiga-ottelut.

Netflix kokemuksia

Netflix on kaikkien tuntema yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa elokuvia ja televisiosarjoja suoratoistona. Nykyisin Netflix on myös merkittävä tuotantoyhtiö omalla tuotannollaan. Netflix onkin maailmanlaajuisesti suosituin suoratoistopalvelu. Netflix on tunnettu suosittelumoottoristaan, jolla Netflix pystyy suosittelemaan käyttäjilleen heitä kiinnostavaa uutta katseltavaa. Tunnettuihin alkuperäissarjoihin kuuluvat mm. Narcos ja Orange Is the New Black.

SF Anytime kokemuksia

SF Anytime on yksittäisten elokuvien vuokraamiseeen erikoistunut suoratoistopalvelu. Valikoimassa on tuhansia elokuvia. Palvelussa ei ole jatkuvaa tilausvaihtoehtoa, vaan elokuvat vuokrataan yksitellen. Elokuvat voi maksaa luottortilla tai Klarnan mobiilimaksupalvelulla.

Disney+ kokemuksia

Disney+ on yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu, joka aloitti Suomessa vuonna 2020. Disney+ valikoimassa on Walt Disneyn tuotantojen lisäksi mm. Marvelin tuotantoja, Tähtien sodan -tuotannot ja National Geographicin dokumentit. Palvelussa on TV-sarjoja, elokuvia ja Originals-tuotantoja, joita et voi katsoa missään muualla, esimerkiksi mm. The Kardashians, How I Met Your Father, Moon Knight, The Book of Boba Fett, Encanto, The King’s Man, Pam & Tommy, Luca ja The Dropout.

Muita suoratoistopalveluita

Hayu on USA:ssa vuonna 2016 aloittanut tositv-ohjelmiin keskittynyt suoratoistopalvelu, jossa on +200 tämän hetken suosituimmista tosi-tv sarjoista. Hayu on helppokäyttöinen ja tosi-tv faneille hyvä suoratoistopalvelu. 

HBO on amerikkalainen suoratoistopalvelu, joka tarjoaa elokuvia ja sarjoja. Huomaa, että HBO Nordic ja HBO Max sisältävät erilaiset sisältövalikoimat.

Amazon Prime on yhdysvaltalaisen Amazonin omistama elokuvien ja televisiosarjojen suoratoistopalvelu.

Ruutu+ on Ruudun maksullinen versio. Ruutu on Nelonen Median suoratoistopalvelu.

Discovery+ on suoratoistopalvelu, jossa on mm. TV5:n, Kutosen, Friin, Discoveryn, Animal Planetin, Food Networkin ja Travel Channelin sisältöjä.

Ilmaiset suoratoistopalvelut

Videosisältöjä voi katsella myös ilmaisista suoratoistopalveluista, joista löytyy myös runsaasti katseltavaa. Alla muutamia ilmaisia suoratoistopalveluita:

Youtube on maailman suosituin videoiden suoratoistopalvelu.

Yle Areena on Ylen tarjoama suoratoistopalvelu, joka keväällä 2020 toteutetun kanava- ja palvelumielikuvatutkimuksen mukaan oli Suomen suosituin suoratoistopalvelu.

Ruutu on Nelonen Median maksuton suoratoistopalvelu, jossa sisältöjä kanavilta mm. Nelonen, Jim, Liv ja Hero. 

Suoratoistopalvelut yleisesti

Suoratoistopalvelut ovat yhä suositumpia. Suoratoisto tarkoittaa nimensä mukaisesti videosisältöjen toistoa suoraan verkon yli ilman niiden tallentamista omalle koneelle. Hinnan ja käyttökokemuksen lisäksi suoratoistopalvelut kilpailevat valikoimalla ja yksinoikeudellisilla sarjoilla. Suoratoistopalveluita kannattaa vertailla useilla eri tekijöillä, jotta löydät itsellesi sopivan palvelun. Tässä on listattuna muutamia asioita, joitaa kannattaa huomioida vertaillessa eri suoratoistopalveluita:

Valikoima
Suoratoistopalvelut tarjoavat erilaisia sisältöjä elokuvista tv-sarjoihin ja vaikkapa urheiluun. Valikoima onkin yksi tärkeimpiä kriteereitä suoratoistopalvelun valinnassa ja usein suurin erottava tekijä palveluiden välillä. Valitse suoratoistopalvelu ennen kaikkea sisältövalikoiman perusteella.

Hinta
Suoratoistopalveluiden hinnat ja tarjoukset vaihtelevat. Hinta kannattaa aina vertailla, vaikka palvelua ei pelkästään hinnan perusteella kannata valita.

Laatu
Suoratoistopalvelut tarjoavat eri laatuja elokuvien suoratoistoon, kuten esimerkiksi Full HD tai 4K. Laatuun luonnollisesti vaikuttaa myös oma internetyhteys.

Ominaisuudet
Suoratoistopalveluita voi käyttää eri tavoin, esimerkiksi katsoa sisältöjä useilla eri laitteilla tai offline-tilassa. Ominaisuuksissa ei ole merkittäviä eroja, mutta jos esimerkiksi offline-tilassa sisältöjen kuluttaminen on kriittinen tekijä, niin se kannattaa tarkistaa ennen tilausta.

Lopulta suoratoistopalvelu on oma valinta, joka kannattaa tehdä huolellisesti vertailemalla ja kokeilemalla eri vaihtoehtoja. Ei ole yhtä oikeaa valintaa, vaan valita kannattaa tehdä ensijaisesti sen mukaan, mistä palvelusta löytyy juuri sinua kiinnostavaa sisältöä.

Elokuvat ja videovuokraamo netissä

Elokuvat netissä löytyy tänä päivänä suosituista suoratoistopalveluista. Suoratoistopalveluita on useita ja niissä on eri sisältöjä tarjolla. Suoratoistopalvelut kannattaakin vertailla ennen palvelun tilausta.

Videovuokraamot ovat hävinneet käytännössä kokonaan katukuvasta ja videovuokraamot toimivat nyt netissä. Videovuokraamo netissä mahdollistaa sarjojen ja leffojen katselemisen kotona ilman fyysisten dvd-levyjen nouto- ja palautusrumbaa.

Paras suoratoistopalvelu

Suomessa suosittuja suoratoistopalveluita ovat mm. Elisa Viihde Viaplay, C More, Netflix ja SF Anytime. Paras suoratoistopalvelu riippuu minkälaisestä sisällöstä on kiinnostunut, sillä suoratoistopalveluiden sisältötarjonnassa on eroja. Vertailumme pohjalta paras suoratoistopalvelu on toimituksen suosikki Elisa Viihde Viaplay, sillä se sopii kotimaisten ja pohjoismaisten sarjojen ja elokuvien sekä urheilun ystäville.

Opiskele ja kehitä itseäsi suoratoistopalvelujen asiasisällöillä 

Suoratoistopalvelut ovat omiaan opiskeluun erityisesti heille, jotka eivät välitä lukemisesta. Katso videoita ja viihdy samalla kun opit uusia taitoja ja kehität itseäsi. Suoratoistopalvelujen sisältövalikoimista löydät monenlaista kehittävää sisältöä ja dokumentteja eri aihepiireistä, joiden parissa viihtyä. Aihepiirejä löytyy moneen eri lähtöön, halusit sitten kehittyä paremmaksi kokiksi tai sivistää itseäsi maantiedosta. Katsomalla vieraskielisiä sisältöjä voit myös kehittää kielitaitoasi kuuntelemalla vierasta kieltä ja vaihtamalla tekstitysasetuksia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä suoratoistopalveluista

Mikä on suoratoistopalvelu?

Suoratoistopalvelu tarkoittaa palvelua, josta voi kuukausimaksua vastaan katsoa televisiolla, tietokoneella tai mobiililaitteella videosisältöjä, esimerkiksi sarjoja ja elokuvia.

Mitä tarkoittaa striimaus?

Striimaus tarkoittaa suoratoistoa, eli videosisältöjen katselemista netin välityksellä ilman sisältöjen lataamista laitteeseen.

Miten suoratoistopalveluita voi katsoa?

Suoratoistopalveluita voi katsoa kaikilla älylaitteilla, mm. puhelimella, tabletilla, tietokoneella, konsolilla ja älytelevisiolla. 

Mikä on paras suoratoistopalvelu?

Paras suoratoistopalvelu on vertailumme pohjalta toimituksen suosikki Elisa Viihde Viaplay. Tutustu vertailuun.

Mitä suoratoistopalvelut toimivat Suomessa?

Suomessa toimii monet suoratoistopalvelut, esimerkiksi Netflix, Elisa Viihde Viaplay, C More jne. Katso täältä koko vertailu!

Mikä suoratoistopalvelu sopii lapsille?

Elisa Viihde Viaplay tarjoaa sisältöjä koko perheelle, myös lapsille.

Miten vuokrata elokuvia netissä?

Yksittäisiä elokuvia voi vuokrata SF Anytimesta.

Mistä näkee NHL-ottelut livenä?

NHL-ottelut näkee livenä Elisa Viihde Viaplay suoratoistopalvelusta.

4.8/5 - (339 votes)