Äänikirjapalvelut 2020 ja äänikirjat

Äänikirjat ovat nyt hurjassa suosiossa suoratoistopalveluiden ansiosta. Äänikirjojen kuuntelu on nykyään mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta ja niitä voi kuunnella rajattomasti pientä kuukausimaksua vastaan. Suomen luetuimmat kirjat löytyvät pääosin kaikista palveluista ja erot ovatkin enemmän yksityiskohdissa. Vertailimme suosituimmat äänikirjapalvelut yhdelle sivulle helposti silmäiltävään näkymään. Tutustu eri vaihtoehtoihin, niiden ilmaisiin kokeilujaksoihin ja aloita äänikirjojen kuuntelu.

Äänikirjapalvelut vertailu

Päivitetty 10/2020

BookBeat äänikirjat
Storytel äänikirjat
Nextory äänikirjat
Elisa Kirja äänikirjat

Valikoima

Laaja valikoima ja ei rajoituksia 16.99€/kk tilauksella. Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa, espanja. Huo

Laaja valikoima ja ei rajoituksia. Kielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä.

Uusimmat kirjat vain kalliimmilla jäsenyyksillä. Kielet: suomi, ruotsi, englanti.

Rajattu valikoima. Hinta sisältää 2 kirjaa / kk. Kielet: suomi, ruotsi, englanti.

Ilmainen kokeilujakso

2 viikkoa

2 viikkoa

2 viikkoa

2 viikkoa

Hinta alk.

9,99€€/kk

16,99€/kk

13,90€/kk

8,90€/kk

Äänikirjapalveluiden vertailu sisältää Suomen suosituimmat suoratoistopalvelut, jotka ovat BookBeat, Storytel, Nextory ja Elisa Kirja. Taulukossa vertailtu edullisin äänikirjapalvelun hinta, valikoima ja ilmainen kokeilujakso. Alla tarkemmin äänikirjapalvelu kokemuksia jokaisesta suoratoistopalvelusta.

BookBeat

BookBeat äänikirjat

BookBeat on Bonnierin omistama äänikirjapalvelu, jonka avulla voit kuunnella ja lukea digitaalisia kirjoja älypuhelimellasi ja tabletillasi. BookBeat on Suomen suosituin äänikirjojen suoratoistopalvelu. BookBeatissa on laaja valikoima, sillä kirjoja on yli 100 000. BookBeat toimii iOS- tai Android-laitteilla.

BookBeatissa on hyvä valikoima kirjoja suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Kirjoja voi kuunnella ja lukea samalla kuukausimaksulla. BookBeatin käyttöliittymä on miellyttävä ja sitä on helppo käyttää. Kirjat voi myös kuunnella tai lukea myös offline-tilassa. BookBeatin suosittelu on yllättävän toimiva, mutta voit myös selata kirjoja kategorioittain. Ääneenlukunopeutta voi säätää sen mukaan, haluatko kuunnella nopeammin vai hitaammin.

BookBeat tarjoaa kaksi eri tilausvaihtoehtoa, Basic- ja Premium-paketit. Basic-paketin hinta on 9,99€/kk ja sisältää 20h/kk käyttöaikaa. Premium-paketilla voit kuunnella ja lukea rajattomasti. Premium-tilauksen hinta on 16,90€/kk. Ilmaisen kokeilujakson aikana saat käyttöösi BookBeat Premium-paketin.
Kokeile tästä BookBeatia maksutta!

Storytel

Storytel äänikirjat

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, joka on lähtöisin Ruotsista. Storytelissa on yli 200 000 valikoima sisältöjä. Storytel-sovellus on ladattavissa iPhone-, iPad- ja Android-laitteille App Storesta tai Google Play -kaupasta.

Storytelilla on laaja valikoima kirjoja ja niitä on suomen, ruotsin ja englannin kielen lisäksi myös venäjäksi. Käyttöliittymä on toimiva ja helppokäyttöinen. Storytelissa kirjoja voi kuunnella myös offline-tilassa. Lapsi voi kuunnella samanaikaisesti lapsille suunnattua sisältöä.

Storytelilla on kolme tilausvaihtoehtoa. Unlimited-tilausmuoto sopii yhdelle aikuiselle ja lapselle. Unlimited-tilauksessa voi kuunnella ja lukea rajattomasti sisältöjä. Se maksaa 16,99€/kk. Muut tilausmuodot on suunniteltu isommille perheille. Unlimited Family on suunniteltu kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Unlimited Family maksaa 20,99 €/kk. Unlimited Family Plus soveltuu kolmelle aikuiselle ja kolmelle lapselle. Unlimited Family Plus kuukausihinta on 25,99€/kk.
Kokeile tästä Storytelia maksutta!

Nextory

Nextory on yksi Pohjoismaiden suurimmista e- ja äänikirjojen palveluista. Valikoima kattaa yli 100 000 teosta. Nextory on myös lähtöisin Ruotsista.

Nextory eroaa hieman enemmän BookBeatista ja Storytelista. Nextoryssa kirjat ladataan laitteelle ennen kuin sisällöt ovat käytettävissä. Valikoima on hieman aiemmin mainittuja hieman suppeampi.

Nextorylla on kolme tilausvaihtoehtoa, jotka ovat hopea, kulta ja perhe. Hopea sopii yhdelle käyttäjälle ja siinä tilausmuodossa uusia kirjoja joutuu odottelemaan kuusi kuukautta. Hopea maksaa 13,99€/kk. Kulta soveltuu myös yhdelle käyttäjälle, mutta siinä uutuudet on heti käytettävissä. Kulta maksaa 16,99€/kk. Perhe sopii 2-4 käyttäjälle ja sen hinta on alkaen 19,99€/kk.

Elisa Kirja

Elisa äänikirjat

Elisa Kirja on suomalainen Elisa Oyj:n omistama e-kirja- ja äänikirjapalvelu. Elisa Kirjassa on laaja yli 10 000 teoksen valikoima äänikirjoja ruotsin-, englannin- ja vironkielellä. Elisa Kirja eroaa hinnoittelumallillaan ruotsalaisista verrokeistaan, sillä Elisa Kirjasta voi ostaa myös yksittäisiä teoksia.

Elisa Kirja eroaa ruotsalaisista verrokeistaan huomattavasti. Elisa Kirjassa voi joko ostaa kirjoja yksitellen alkaen 4,9€ hintaan tai kuukausitilauksen muodossa 2 kirjaa kuukaudessa hintaan 8,90 €/kk. Kirjat ladataan aina laitteelle ennen kuin niitä voi alkaa kuunnella tai lukea.

Elisa Kirja sopii erityisesti pienempään kulutukseen, kun kirjoja valitaan käytännössä yksitellen ja hinnoittelu perustuu kirjojen määrään. Elisa Kirjaa voi myös kokeilla maksutta ilmaisen kokeilujakson ajan.
Kokeile Elisa kirjaa tästä maksutta!

Ilmainen kokeilujakso tekee aloittamisesta helppoa

Äänikirjojen kokeileminen on ilmaista äänikirjapalveluiden kokeilujaksojen ansiosta. Kokeilujaksojen aikana voi tehdä päätöksen tilauksen jatkamisesta tai sen päättämisestä. Ilmaiset kokeilujaksot sopivat kaikille, mutta erityisesti jos et ole vielä varma mieleisestä palvelusta.

Erot äänikirjojen suoratoistopalveluiden välillä

Äänikirjapalveluissa on paljon yhteistä, mutta erojakin löytyy. Kaikissa palveluissa äänikirjat on mahdollista ladata myös offline-tilaan, jolloin nettiä ei tarvita kirjojen kuunteluun. Palveluiden äänikirjavalikoimat vaihtelevat. Lisäksi eroja löytyy käyttöliittymistä, hinnoittelumalleista ja ilmaisen kokeilujakson sisällöstä. Paljon äänikirjoja kuluttavan kannattaa suosia kuukausimaksullisia palvelua, kun taas satunnainen kuuntelija voi harkita kirjakohtaista hinnoittelua Elisalta, kirjaverkkokaupoista tai ilmaisia vaihtoehtoja.

Äänikirjasovellusten suosio kasvaa

Haluaisitko lukea enemmän, mutta aika ei riitä siihen? Ongelmaan ratkaisu on selvästi äänikirjasovellus. Et ole yksin, sillä niiden suosio kasvaa hurjaa vauhtia. Ylen artikkelin mukaan äänikirjojen myynti oli vuonna 2019 noin kuusi prosenttia kirjojen koko markkinasta eli noin 15,5 miljoonaa euroa. Äänikirjat sopivat moneen tilanteeseen, esimerkiksi lenkkeilyyn, automatkalle, siivoukseen tai vaikka lentokoneeseen.

Äänikirjat vertailu – kuuntele äänikirjoja

Äänikirjojen vertailu ja kuuntelu mahdollistaa kirjojen ystäville ja niitä entuudestaan vierastaneille aivan uudenlaisen kokemuksen. Katso tästä äänikirjavinkkejä! Äänikirjat sopivat kaikille iästä riippumatta. Äänikirjojen kuunteluun tarvitset vain älylaitteen, esimerkiksi puhelimen tai tabletin. Äänikirjapalvelu tietokoneelle onnistuu myös hyvin selaimen kautta, vaikka useimmiten äänikirjoja kuunnellaan älypuhelimella. Äänikirjat sopivat myös hyvin ihmisille, joilla näkökyky on heikentynyt vaikkapa iän tai jonkin sairauden myötä eikä perinteinen lukeminen luonnistu niin helposti.

Ilmaiset äänikirjat

Kuukausimaksullisten äänikirjapalveluiden lisäksi netistä löytyy ilmaisia paikkoja kuunnella äänikirjoja. Ilmaiset äänikirjat ovat harvassa, mutta niitäkin on. Mm. Yle Areena ja paikalliset kirjastot tarjoavat äänikirjoja maksutta.

Lasten äänikirjat netistä

Kun lapset eivät ole vielä oppineet lukemaan, niin äänikirjat sopivat heille erityisen hyvin. Lasten ja nuorten äänikirjat löytyvät jokaisesta äänikirjasovelluksesta. Äänikirjat sopivat hyvin lasten rentoutumiseen ja esimerkiksi auto- tai lentomatkojen sujuvoittamiseen. BookBeat, Storytel ja Nextory tarjoavat mahdollisuuden lapsille omaan profiiliin perhetilauksen kautta.

Äänikirjapalvelu perheelle tai pariskunnalle

BookBeat, Storytel ja Nextory tarjoavat kaikki perhetilejä, joiden kautta useampi eri käyttäjä pääsee kuuntelemaan äänikirjoja edullisemmin. BookBeatissa lisätilit saa hintaan 4,90 €/kk per käyttäjä. Storytelilla on kolme perhetilausmuotoa. Nextorylla perhetilauksen hinta riippuu myös jäsenten määrästä.

Paras äänikirjapalvelu

Paras äänikirjapalvelu on riippuu kuuntelijan lukutottumuksista ja käyttöliittymämieltymyksistä eli yhtä oikeaa vastausta ei ole. Paras äänikirjapalvelu juuri sinulle selviää testaamalla äänikirjojen suoratoistopalvelujen ilmaiskokeilujaksot.

Äänikirjatarjoukset

Nyt kaikki neljä vertailussa mukana ollutta äänikirjapalvelua tarjoavat maksutonta kokeilujaksoa, jossa voi kokeilla äänikirjojen kuuntelua ilmaiseksi. Lunasta jonkin seuraavan äänikirjapalvelun tarjous ja aloita äänikirjojen kuuntelu.

Usein kysytyt kysymykset äänikirjoista

Miten eri äänikirjojen suoratoistopalvelut eroavat toisistaan?

Äänikirjapalveluissa on eroja mm. äänikirjavalikoimissa, kielissä, käyttöliittymissä, hinnoittelumalleissa ja ilmaisessa kokeilujaksossa. Katso sivun yläreunan vertailutaulukko ja valitse sinulle sopiva palvelu.

Miten äänikirjoja voi kuunnella?

Äänikirjoja voi kuunnella useimmilla älylaitteilla, mm. puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Tarkista äänikirjapalvelusta vielä ennen tilausta, että palvelu sopii varmasti laitteellesi. Suoratoistopalvelut toimivat iPhone-, iPad- ja Android-laitteilla.

Kenelle ja mihin tilanteisiin äänikirjat sopivat?

Äänikirjat sopivat kaikille, mutta erityisesti niille, jotka eivät pidä lukemisesta tai joilla on näön kanssa haasteita. Äänikirjat sopivat myös kirjojen ystäville, jotka haluavat tehdä samalla useampaa asiaa. Äänikirjoja voi kuunnella kotona, matkalla tai vaikka urheillessa.

Mitkä ovat tämän hetken suosituimmat äänikirjapalvelut?

Suomen suosituimmat äänikirjapalvelut ovat BookBeat, Storytel, Elisa Kirja ja Nextory. Tutustu vertailuun, katso sinulle sopivin palvelu ja aloita äänikirjojen kuuntelu.

Mikä on paras äänikirjapalvelu?

Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta, vaan paras äänikirjapalvelu juuri sinulle riippuu lukutottumuksistasi ja toiveistasi palvelun käyttöliittymälle.

Voiko äänikirjapalvelun tilata lahjaksi?

Äänikirjapalvelu lahjaksi on hyvä idea läheiselle tai tutuille.

Onko ilmaiset kokeilujaksot todella ilmaisia?

Kyllä ovat ilmaisia. Kokeilujakson aikana voit tehdä sitten valinnan haluatko jatkaa tilausta maksullisena kokeilujakson päätyttyessä.