Äänikirjapalvelut – Vertaa paras äänikirja palvelu

Äänikirjapalvelut ovat nyt hurjassa suosiossa. Äänikirjojen kuuntelu on nykyään mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta ja niitä voi kuunnella rajattomasti pientä kuukausimaksua vastaan. Suomen luetuimmat kirjat löytyvät pääosin kaikista palveluista ja erot ovatkin enemmän yksityiskohdissa. Vertailimme suosituimmat äänikirjapalvelut yhdelle sivulle helposti silmäiltävään näkymään. Tutustu eri vaihtoehtoihin, niiden ilmaisiin kokeilujaksoihin, löydä sinulle paras äänikirjapalvelu ja aloita äänikirjojen kuuntelu.

Äänikirjapalvelut vertailu 2021

Päivitetty 5/2021

BookBeat äänikirjat
Nextory äänikirjat
Elisa Kirja äänikirjat

Laajin valikoima, yli 300 000 kirjaa. Kaikki kategoriat. Kielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä.

Laaja valikoima, 200 000 kirjaa. Kaikki kategoriat. Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa, espanja.

Rajattu valikoima, 100 000 kirjaa. Kielet: suomi, ruotsi, englanti.

Rajattu valikoima. Kielet: suomi, ruotsi, englanti.

Ilmainen kokeilujakso 30 päivää (tarjous)

Ilmainen kokeilujakso  14 päivää

Ilmainen kokeilujakso 14 päivää

Ilmainen kokeilujakso 14 päivää

Light: 9,99€/kk (20h/kk)

Unlimited: 16,99€/kk (ei rajoituksia)

Family ja Family Plus: 20,99€ - 25,99€/kk

Basic: 9,99€/kk (20h/kk)

Standard: 14,99€€/kk (100h/kk)

Premium: 19,99€/kk (ei rajoituksia)

Perhetilit: 
lisäprofiilit 4,90€/kk

Pronssi: 9,99€/kk (20h/kk)

Kulta: 16,99€/kk

Perhe: 19,99-27,99 €/kk

16,99€/kk

Äänikirjoja voi ostaa myös yksitellen.

"Vertailun voittaja, erinomainen valinta kaikille laajimman sisältövalikoiman myötä"

"Parhaimpia äänikirjapalveluita, sopii kaikille"

"Valikoima hieman suppeampi verrokkeihinsa"

"Sopii pienempään käyttöön"

Äänikirjapalvelut vertailu 2021 sisältää Suomen suosituimmat suoratoistopalvelut, jotka ovat BookBeat, Storytel, Nextory ja Elisa Kirja. Taulukossa vertailtu edullisin äänikirjapalvelun hinta, valikoima ja ilmainen kokeilujakso. Alla tarkemmin äänikirjapalvelu kokemuksia jokaisesta suoratoistopalvelusta. Katso myös erillinen BookBeat vs Storytel vertailu.

Storytel kokemuksia

Storytel 30 päivää

Storytel on Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu ja yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, joka on lähtöisin Ruotsista. Storytelissa on yli 300 000 valikoima sisältöjä. Storytel-sovellus on ladattavissa iPhone-, iPad- ja Android-laitteille App Storesta tai Google Play -kaupasta.

Storytelilla on laaja valikoima kirjoja ja niitä on suomen, ruotsin ja englannin kielen lisäksi myös venäjäksi. Valikoima kattaa kaikki kategoriat romaaneista tietokirjoihin.

Käyttöliittymä on toimiva ja helppokäyttöinen. Storytelissa on käytettävissä kaikki keskeisimmät ominaisuudet, jotka tekevät äänikirjojen kuuntelusta miellyttävää. Ominaisuudet sisältävät mm. lukunopeuden säädön, uniajastuksen, offline-tallennuksen ja kelausnapit. Kirjan edistyminen näkyy kuuneltuna ja jäljellä olevana aikana. E-kirjojen lukijat voivat säätää taustavärejä ja taustan kirkkautta, fontteja, fontin kokoa sekä siirtyä kätevästi kappaleiden välillä yläreunan liukusäätimellä.

Lapsi voi kuunnella samanaikaisesti lapsille suunnattua sisältöä Storytelin Kids Mode -käyttäjäprofiililla. Kids Mode -profiilissa lapsi pääsee selaamaan lastenkirjojen valikoimaa ja saa käyttöönsä oman kirjahyllyn. Lapsi ei pääse aikuisten kirjavalikoimaan ilman pääkäyttäjän apua.

Storytelia voi käyttää myös Storytelin omalla Storytel Reader -lukulaitteella. Storytelin oma lukulaite mahdollistaa e-kirjoille luonnollisen lukukokemuksen, joka on melkein kuin lukisi perinteistä painettua kirjaa.

Storytelilla on neljä tilausvaihtoehtoa. Light-tilausmuoto maksaa 9,99€/kk, mutta siinä äänikirjojen kuuntelu ja lukeminen on rajoitettu 20 tuntiin kuukaudessa. Unlimited-tilausmuoto sopii yhdelle aikuiselle ja lapselle. Unlimited-tilauksessa voi kuunnella ja lukea rajattomasti sisältöjä. Se maksaa 16,99€/kk. Muut tilausmuodot on suunniteltu isommille perheille. Family on suunniteltu kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Family maksaa 20,99 €/kk. Family Plus soveltuu kolmelle aikuiselle ja kolmelle lapselle. Family Plus kuukausihinta on 25,99€/kk.

Kuukauden kokeilujakson aikana voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat. Kuukauden ilmainen kokeilujakso koskee Storytelin uusia asiakkaita.

BookBeat kokemuksia

BookBeat äänikirjat

BookBeat on Bonnierin omistama äänikirjapalvelu, jonka avulla voit kuunnella ja lukea digitaalisia kirjoja älypuhelimellasi ja tabletillasi. BookBeat on Suomen suosituin äänikirjojen suoratoistopalvelu. BookBeatissa on laaja valikoima, sillä kirjoja on yli 200 000. BookBeat toimii iOS- tai Android-laitteilla.

BookBeatissa on hyvä valikoima kirjoja suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. Kirjoja voi kuunnella ja lukea samalla kuukausimaksulla. BookBeatin käyttöliittymä on miellyttävä ja sitä on helppo käyttää. Kirjat voi kuunnella tai lukea myös offline-tilassa ja BookBeat toimii myös Apple CarPlayssa ja Apple Watch –kellossa. BookBeatin suosittelu on yllättävän toimiva, mutta voit myös selata kirjoja kategorioittain. Ääneenlukunopeutta voi säätää sen mukaan, haluatko kuunnella nopeammin vai hitaammin.

BookBeat tarjoaa kolme eri tilausvaihtoehtoa, Basic-, Standard- ja Premium-paketit. Basic-paketin hinta on 9,99€/kk ja sisältää 20h/kk käyttöaikaa. Standard-paketin hinta on 14,99€/kk ja se sisältää 100h/kk käyttöaikaa. Premium-paketilla voit kuunnella ja lukea rajattomasti. Premium-tilauksen hinta on 19,99€/kk. Lisäksi perhetilissä jokaisen lisäprofiilin hinta on 4,90€/kk. Ilmaisen kokeilujakson aikana saat käyttöösi BookBeat Premium-paketin.

BookBeatin asiakkaat ovat antaneet BookBeatille Google Playssa ja App Storessa parhaimmat arvosanat suosituimmista äänikirjapalveluista.

Nextory kokemuksia

Nextory äänikirjat

Nextory on yksi Pohjoismaiden suurimmista e- ja äänikirjojen palveluista. Valikoima on hieman rajatumpi, mutta sekin kattaa yli 100 000 teosta. Nextory on myös lähtöisin Ruotsista. Nextory on saanut 5 tähden arvostelun Google Play:ssa jopa yli 11 000 ihmiseltä.

Nextory eroaa hieman enemmän BookBeatista ja Storytelista. Valikoima on aiemmin mainittuja hieman suppeampi, mutta Nextorynkin valikoima kattaa lähes kaikki genret. Nextory on myös käyttöliittymältään hyvä. Nextoryssa on eri äänikirjapalveluista tuttuja ja hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten muun muassa lukunopeuden säätö, uniajastin, oma lukulista, kirja-arviot ja kirjasuositukset. Nextoryssa kirjat voi ladata laitteelle tai striimata. Nextoryn sovelluksen voi ladata App Storesta tai Google Play:sta.

Nextorylla on kolme tilausvaihtoehtoa, jotka ovat pronssi, kulta ja perhe. Pronssi sopii yhdelle käyttäjälle ja siinä tilausmuodossa uusia kirjoja joutuu odottelemaan kuusi kuukautta. Hopea maksaa 9,99€/kk. Kulta soveltuu myös yhdelle käyttäjälle, mutta siinä uutuudet on heti käytettävissä. Kulta maksaa 16,99€/kk. Perhe sopii 2-4 käyttäjälle ja sen hinta on alkaen 19,99€/kk.

Elisa Kirja kokemuksia

Elisa äänikirjat

Elisa Kirja on suomalainen Elisa Oyj:n omistama e-kirja- ja äänikirjapalvelu. Elisa Kirjassa on laaja yli 10 000 teoksen valikoima äänikirjoja suomen-, ruotsin-, englannin- ja vironkielillä. Kaikkia kirjoja voi ostaa yksittäisinä kirjoina ja suurin osa äänikirjoista on myös kuukausitilausvalikoimassa.

Elisa Kirjan kuukausitilaajana voit kuunnella ja lukea kirjoja rajattomasti tai halutessasi ostaa yksittäisiä ääni- ja e-kirjoja. Elisa Kirja eroaa hinnoittelumallillaan ruotsalaisista verrokeistaan, sillä Elisa Kirjasta voi ostaa myös yksittäisiä teoksia. Elisa Kirjaa voi käyttää sujuvimmin Android- ja Apple-laitteisiin ladattavalla Elisan omalla ilmaisella Elisa Kirja -sovelluksella, joka on ladattavissa AppStoresta ja Google Play -kaupasta.

Elisa Kirja eroaa ruotsalaisista verrokeistaan huomattavasti. Elisa Kirjassa voi joko ostaa kirjoja yksitellen alkaen 4,9€ hintaan tai kuukausitilauksen muodossa rajattomasti hintaan 16,99 €/kk. Kirjat voi ladata laitteelle kuunneltavaksi tai luettavaksi offline-tilassa.

Elisa Kirja sopii erityisesti pienempään kulutukseen, kun kirjoja valitaan käytännössä yksitellen ja hinnoittelu perustuu kirjojen määrään. Elisa Kirjaa voi myös kokeilla maksutta ilmaisen kokeilujakson ajan.

Ilmainen kokeilujakso tekee aloittamisesta helppoa

Äänikirjojen kokeileminen on ilmaista äänikirjapalveluiden kokeilujaksojen ansiosta. Kokeilujaksojen aikana voi tehdä päätöksen tilauksen jatkamisesta tai sen päättämisestä. Ilmaiset kokeilujaksot sopivat kaikille, mutta erityisesti jos et ole vielä varma mieleisestä palvelusta. Kokeileminen on helppoa:

  1. Valitse äänikirjapalvelu taulukosta ja klikkaa palveluun
  2. Luo käyttäjätili
  3. Lataa sovellus
  • Storytel (30 päivän ilmainen kokeilujakso)
  • BookBeat (14 päivän ilmainen kokeilujakso)

Erot äänikirjojen suoratoistopalveluiden välillä

Äänikirjapalveluissa on paljon yhteistä, mutta erojakin löytyy. Kaikissa palveluissa äänikirjat on mahdollista ladata myös offline-tilaan, jolloin nettiä ei tarvita kirjojen kuunteluun. Palveluiden äänikirjavalikoimat vaihtelevat. Lisäksi eroja löytyy käyttöliittymistä, hinnoittelumalleista ja ilmaisen kokeilujakson sisällöstä. Paljon äänikirjoja kuluttavan kannattaa suosia kuukausimaksullisia palvelua, kun taas satunnainen kuuntelija voi harkita kirjakohtaista hinnoittelua Elisalta, kirjaverkkokaupoista tai ilmaisia vaihtoehtoja.

Paras äänikirja palvelu

Parhaat äänikirjapalvelut ovat vertailtu tällä sivustolla. Paras äänikirjapalvelu riippuu kuuntelijan lukutottumuksista ja käyttöliittymämieltymyksistä eli yhtä oikeaa vastausta ei ole. Mielestämme parhaat äänikirjapalvelut ovat Storytel ja BookBeat. Selvitä sinulle sopivin vaihtoehto testaamalla äänikirjojen suoratoistopalvelujen ilmaiskokeilujaksot.

Äänikirjapalvelu lahjaksi

Äänikirja lahjaksi on takuu varma valinta. Äänikirjoja voi kuunella laidasta laitaan dekkareista oppikirjoihin ja kuunneltavaa riittää kaikille kiinnostuksen kohteista riippumatta. Äänikirjapalvelu joululahjaksi tai vaikka synttärilahjaksi on hyödyllinen lahja, joka ilahduttaa pitkään. Esimerkiksi Storytel ja BookBeat äänikirjapalvelut voi tilata lahjaksi tai molemmat tarjoavat perhepaketit, jolloin voit ilahduttaa perheenjäsenesi lisäksi myös itseäsi lahjan muodossa.

Äänikirjat netissä – Äänikirjasovellusten suosio kasvaa

Haluaisitko lukea enemmän, mutta aika ei riitä siihen? Ongelmaan ratkaisu on selvästi äänikirjasovellus. Et ole yksin, sillä niiden suosio kasvaa hurjaa vauhtia. Ylen artikkelin mukaan äänikirjojen myynti oli vuonna 2019 noin kuusi prosenttia kirjojen koko markkinasta eli noin 15,5 miljoonaa euroa. Äänikirjat sopivat moneen tilanteeseen, esimerkiksi lenkkeilyyn, automatkalle, siivoukseen tai vaikka lentokoneeseen. Suosituimpia äänikirjapalveluita ovat mm. Storytel, BookBeat ja Nextory.

Äänikirjat vertailu – kuuntele äänikirjoja

Äänikirjojen vertailu ja kuuntelu mahdollistaa kirjojen ystäville ja niitä entuudestaan vierastaneille aivan uudenlaisen kokemuksen. Katso tästä äänikirjavinkkejä! Äänikirjat sopivat kaikille iästä riippumatta. Äänikirjojen kuunteluun tarvitset vain älylaitteen, esimerkiksi puhelimen tai tabletin. Äänikirjapalvelu tietokoneelle onnistuu myös hyvin selaimen kautta, vaikka useimmiten äänikirjoja kuunnellaan älypuhelimella. Äänikirjat sopivat myös hyvin ihmisille, joilla näkökyky on heikentynyt vaikkapa iän tai jonkin sairauden myötä eikä perinteinen lukeminen luonnistu niin helposti.

Ilmaiset vaihtoehdot

Kuukausimaksullisten äänikirjapalveluiden lisäksi netistä löytyy ilmaisia paikkoja kuunnella äänikirjoja. Ilmaiset äänikirjat ovat harvassa, mutta niitäkin on. Mm. Yle Areena ja paikalliset kirjastot tarjoavat äänikirjoja maksutta. Näiden lisäksi kannattaa kokeilla tällä sivulla vertailtuja kaupallisia vaihtoehtoja ilmaiseksi kahden viikon kokeiluajan.

Lasten äänikirjat netistä

Kun lapset eivät ole vielä oppineet lukemaan, niin äänikirjat sopivat heille erityisen hyvin. Lasten ja nuorten äänikirjat löytyvät jokaisesta äänikirjasovelluksesta. Äänikirjat sopivat hyvin lasten rentoutumiseen ja esimerkiksi auto- tai lentomatkojen sujuvoittamiseen. BookBeat, Storytel ja Nextory tarjoavat mahdollisuuden lapsille omaan profiiliin perhetilauksen kautta.

Äänikirjapalvelu perheelle tai pariskunnalle

BookBeat, Storytel ja Nextory tarjoavat kaikki perhetilejä, joiden kautta useampi eri käyttäjä pääsee kuuntelemaan äänikirjoja edullisemmin. BookBeatissa lisätilit saa hintaan 4,90 €/kk per käyttäjä. Storytelilla on neljä perhetilausmuotoa. Nextorylla perhetilauksen hinta riippuu myös jäsenten määrästä.

Storytel ja BookBeat – Kumpi sopii sinulle paremmin?

Pohditko valintaa Storytelin ja BookBeatin välillä? Katso myös erillinen tarkempi vertailu näiden kahden väliltä Storytel vs BookBeat vertailu. Suosittelemme lopulta tekemään valinnan kokeilujen perusteella, kun molempia voi kokeilla maksutta.

Äänikirjatarjoukset

Äänikirjapalvelu tarjous, jota ei kannata jättää hyödyntämättä. Nyt kaikki neljä vertailussa mukana ollutta äänikirjapalvelua tarjoavat maksutonta kokeilujaksoa, jossa voi kokeilla äänikirjojen kuuntelua ilmaiseksi. Lunasta jonkin seuraavan äänikirjapalvelun tarjous ja aloita äänikirjojen kuuntelu.

Usein kysytyt kysymykset

Miten eri äänikirjojen suoratoistopalvelut eroavat toisistaan?

Äänikirjapalveluissa on eroja mm. äänikirjavalikoimissa, kielissä, käyttöliittymissä, hinnoittelumalleissa ja ilmaisessa kokeilujaksossa. Katso tämän sivun vertailutaulukko ja valitse sinulle sopiva palvelu.

Miten äänikirjoja voi kuunnella?

Äänikirjoja voi kuunnella useimmilla älylaitteilla, mm. puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Tarkista äänikirjapalvelusta vielä ennen tilausta, että palvelu sopii varmasti laitteellesi. Suoratoistopalvelut toimivat iPhone-, iPad- ja Android-laitteilla.

Kenelle ja mihin tilanteisiin äänikirjat sopivat?

Äänikirjat sopivat kaikille, mutta erityisesti niille, jotka eivät pidä lukemisesta tai joilla on näön kanssa haasteita. Äänikirjat sopivat myös kirjojen ystäville, jotka haluavat tehdä samalla useampaa asiaa. Äänikirjoja voi kuunnella kotona, matkalla tai vaikka urheillessa.

Mitkä ovat tämän hetken suosituimmat äänikirjapalvelut?

Suomen suosituimmat äänikirjapalvelut ovat BookBeat, Storytel, Elisa Kirja ja Nextory. Tutustu vertailuun, katso sinulle sopivin palvelu ja aloita äänikirjojen kuuntelu.

Mikä on paras äänikirjapalvelu?

Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta, vaan paras äänikirjapalvelu juuri sinulle riippuu lukutottumuksistasi. Tutustu vertailuun ja valitse sinulle paras äänikirjapalvelu.

Mikä on paras äänikirjapalvelu tarjous?

Paras äänikirjapalvelu tarjous mahdollistaa palvelun kokeilemisen ilmaiseksi. Katso tältä sivulta ilmaiset kokeilujaksot ja aloita maksuton kokeilu!

Voiko äänikirjapalvelun tilata lahjaksi?

Äänikirjapalvelu lahjaksi on hyvä idea läheiselle tai tutuille. Katso täältä tarjoukset!

Onko ilmaiset kokeilujaksot todella ilmaisia?

Kyllä ovat ilmaisia. Kokeilujakson aikana voit tehdä sitten valinnan haluatko jatkaa tilausta maksullisena kokeilujakson päätyttyessä.

Miten äänikirja ja e-kirja eroavat toisistaan?

Äänikirja on kuunneltava versio kirjasta, kun taas e-kirja on luettava digitaalisessa muodossa oleva kirja.