Äänikirjat ja äänikirjapalvelut 2020

Äänikirjat ovat nyt hurjassa suosiossa suoratoistopalveluiden ansiosta. Äänikirjojen kuuntelu on nykyään mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta ja niitä voi kuunnella rajattomasti pientä kuukausimaksua vastaan. Suomen luetuimmat kirjat löytyvät pääosin kaikista palveluista ja erot ovatkin enemmän yksityiskohdissa. Vertailimme suosituimmat äänikirjapalvelut yhdelle sivulle helposti silmäiltävään näkymään. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja aloita äänikirjojen kuuntelu.

Äänikirjapalvelut vertailussa

Päivitetty 08/2020

BookBeat äänikirjat
Storytel äänikirjat
Nextory äänikirjat
Elisa Kirja äänikirjat

Valikoima

Laaja valikoima ja ei rajoituksia. Kielet: suomi, ruotsi, englanti, saksa, espanja. 

Laaja valikoima ja ei rajoituksia. Kielet: suomi, ruotsi, englanti, venäjä.

Uusimmat kirjat vain kalliimmilla jäsenyyksillä. Kielet: suomi, ruotsi, englanti.

Rajattu valikoima. Hinta sisältää 2 kirjaa / kk. Kielet: suomi, ruotsi, englanti.

Ilmainen kokeilujakso

2 viikkoa

2 viikkoa

2 viikkoa

4 viikkoa

Hinta alk.

16,90€/kk

16,90€/kk

13,90€/kk

8,90€/kk

Äänikirjojen suoratoistopalvelut esittelyssä

BookBeat on Bonnierin omistama äänikirjapalvelu, jonka avulla voit kuunnella ja lukea digitaalisia kirjoja älypuhelimellasi ja tabletillasi. BookBeat on Suomen suosituin äänikirjojen suoratoistopalvelu. BookBeatissa on laaja valikoima, sillä kirjoja on yli 100 000. BookBeat toimii iOS- tai Android-laitteilla.

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, joka on lähtöisin Ruotsista. Storytelissa on yli 200 000 valikoima sisältöjä. Storytel-sovellus on ladattavissa iPhone-, iPad- ja Android-laitteille App Storesta tai Google Play -kaupasta.

Nextory on yksi Pohjoismaiden suurimmista e- ja äänikirjojen palveluista. Valikoima kattaa yli 100 000 teosta. Nextory on myös lähtöisin Ruotsista.

Elisa Kirja on suomalainen Elisa Oyj:n omistama e-kirja- ja äänikirjapalvelu. Elisa Kirjassa on laaja yli 10 000 teoksen valikoima äänikirjoja ruotsin-, englannin- ja vironkielellä. Elisa Kirja eroaa hinnoittelumallillaan ruotsalaisista verrokeistaan, sillä Elisa Kirjasta voi ostaa myös yksittäisiä teoksia.

Ilmainen kokeilujakso tekee aloittamisesta helppoa

Äänikirjojen kokeileminen on ilmaista äänikirjapalveluiden kokeilujaksojen ansiosta. Kokeilujaksojen aikana voi tehdä päätöksen tilauksen jatkamisesta tai sen päättämisestä. Ilmaiset kokeilujaksot sopivat kaikille, mutta erityisesti jos et ole vielä varma mieleisestä palvelusta.

Erot äänikirjojen suoratoistopalveluiden välillä

Äänikirjapalveluissa on paljon yhteistä, mutta erojakin löytyy. Kaikissa palveluissa äänikirjat on mahdollista ladata myös offline-tilaan, jolloin nettiä ei tarvita kirjojen kuunteluun. Palveluiden äänikirjavalikoimat vaihtelevat. Lisäksi eroja löytyy käyttöliittymistä, hinnoittelumalleista ja ilmaisen kokeilujakson pituudesta. Paljon äänikirjoja kuluttavan kannattaa suosia kuukausimaksullisia palvelua, kun taas satunnainen kuuntelija voi harkita kirjakohtaista hinnoittelua kirjaverkkokaupoista tai ilmaisia vaihtoehtoja.

Paras äänikirjapalvelu

Paras äänikirjapalvelu on riippuu kuuntelijan lukutottumuksista ja käyttöliittymämieltymyksistä eli yhtä oikeaa vastausta ei ole. Paras äänikirjapalvelu juuri sinulle selviää testaamalla äänikirjojen suoratoistopalvelujen ilmaiskokeilujaksot.

Äänikirjasovellusten suosio kasvaa

Haluaisitko lukea enemmän, mutta aika ei riitä siihen? Ongelmaan ratkaisu on selvästi äänikirjasovellus. Et ole yksin, sillä niiden suosio kasvaa hurjaa vauhtia. Ylen artikkelin mukaan äänikirjojen myynti oli vuonna 2019 noin kuusi prosenttia kirjojen koko markkinasta eli noin 15,5 miljoonaa euroa. Äänikirjat sopivat moneen tilanteeseen, esimerkiksi lenkkeilyyn, automatkalle, siivoukseen tai vaikka lentokoneeseen.

Kuuntele äänikirjoja

Äänikirjojen kuuntelu mahdollistaa kirjojen ystäville ja niitä entuudestaan vierastaneille aivan uudenlaisen kokemuksen. Katso tästä äänikirjavinkkejä! Äänikirjat sopivat kaikille iästä riippumatta. Äänikirjojen kuunteluun tarvitset vain älylaitteen, esimerkiksi puhelimen tai tabletin.

Ilmaiset äänikirjat

Kuukausimaksullisten äänikirjapalveluiden lisäksi netistä löytyy ilmaisia paikkoja kuunnella äänikirjoja. Ilmaiset äänikirjat ovat harvassa, mutta niitäkin on. Mm. Yle Areena ja paikalliset kirjastot tarjoavat äänikirjoja maksutta.

Lasten äänikirjat netistä

Lasten ja nuorten äänikirjat löytyvät jokaisesta äänikirjasovelluksesta. Äänikirjat sopivat hyvin lasten rentoutumiseen ja esimerkiksi auto- tai lentomatkojen sujuvoittamiseen. BookBeat, Storytel ja Nextory tarjoavat mahdollisuuden lapsille omaan profiiliin perhetilauksen kautta.

Äänikirjapalvelu perheelle tai pariskunnalle

BookBeat, Storytel ja Nextory tarjoavat kaikki perhetilejä, joiden kautta useampi eri käyttäjä pääsee kuuntelemaan äänikirjoja edullisemmin. BookBeatissa lisätilit saa hintaan 4,90 €/kk per käyttäjä. Storytelilla on kolme perhetilausmuotoa. Nextorylla perhetilauksen hinta riippuu myös jäsenten määrästä.

Äänikirjatarjoukset

Nyt kaikki neljä vertailussa mukana ollutta äänikirjapalvelua tarjoavat maksutonta kokeilujaksoa, jossa voi kokeilla äänikirjojen kuuntelua ilmaiseksi. Lunasta jonkin seuraavan äänikirjapalvelun tarjous ja aloita äänikirjojen kuuntelu.

  • BookBeat (2 viikon ilmainen kokeilujakso)
  • Storytel (2 viikon ilmainen kokeilujakso)
  • Nextory (2 viikon ilmainen kokeilujakso)
  • Elisa Kirja (4 viikon ilmainen kokeilujakso)

Usein kysytyt kysymykset äänikirjoista

Miten eri äänikirjojen suoratoistopalvelut eroavat toisistaan?

Äänikirjapalveluissa on eroja mm. äänikirjavalikoimissa, kielissä, käyttöliittymissä, hinnoittelumalleissa ja ilmaisessa kokeilujaksossa. Katso sivun yläreunan vertailutaulukko ja valitse sinulle sopiva palvelu.

Miten äänikirjoja voi kuunnella?

Äänikirjoja voi kuunnella useimmilla älylaitteilla, mm. puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Tarkista äänikirjapalvelusta vielä ennen tilausta, että palvelu sopii varmasti laitteellesi. Suoratoistopalvelut toimivat iPhone-, iPad- ja Android-laitteilla.

Mikä on paras äänikirjapalvelu?

Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta, vaan paras äänikirjapalvelu juuri sinulle riippuu lukutottumuksistasi ja toiveistasi palvelun käyttöliittymälle.

Onko ilmaiset kokeilujaksot todella ilmaisia?

Kyllä ovat ilmaisia. Kokeilujakson aikana voit tehdä sitten valinnan haluatko jatkaa tilausta maksullisena kokeilujakson päätyttyessä.