Kategoriat
Blogiartikkelit

Viisi toimivaa säästövinkkiä

Pienestä palkasta säästäminen ei ole koskaan helppoa. Tässä artikkelissa esitellään viisi toimivaa säästövinkkiä, joiden avulla muutat taloutesi suunnan. Näillä säästövinkeillä säästäminen onnistuu takuuvarmasti, kunhan seuraat vinkkejä järjestyksessä ja noudatat niitä huolellisesti.

Vinkki 1: Tutki kulut

Jos et tiedä mihin rahasi kuluvat, niin rahankäyttöä on mahdotonta johtaa. Pidä kirjaa mihin käytät rahasi ja analysoi tarkkaan mihin jokainen eurosi päätyy. Helpoiten seuranta onnistuu, kun teet sitä päivittäin.

Vinkki 2: Karsi turhat kulut pois

Analysoituasi kulut tiedät mihin rahasi valuvat. Lopeta turhat tai välttämättömät kuluerät. Hyviä esimerkkejä turhista kuluista ovat esimerkiksi tupakka, alkoholi, tavaroiden haaliminen, noutoruoka tai arjen hankinnat uutena kun ne voisi hankkia käytettynä. Myös omistamisen sijaan kannattaa harkita palveluihin siirtymistä, sillä aina ei kannata sitoa pääomia tavaroihin kun pääomat voisivat olla tekemässä sinulle töitä. Kirjojen suurkuluttajille hyvä säästövinkki: Sen sijaan että ostat jatkuvasti kirjoja, niin voit kuunnella äänikirjoja pienellä kiinteällä kuukausimaksulla rajoittamattoman määrän.

Vinkki 3: Kilpailuta kodin sopimukset

Helpoin tapa säästää on maksaa yksinkertaisesti vähemmän samoista palveluista. Vertaa kodin sopimuksien hinnat ja valitse edullisempi vaihtoehto. Takuuvarma säästökohde löytyy liittymävertailulla. Muita hyviä säästökohteita löytyy vertailemalla sähkön, vakuutuksien, luottokorttien ja lehtien hinnat.

Vinkki 4: Säästä ensiksi ja kuluta sitten

Säästäminen on yksinkertaista. Siirrä heti tuloistasi ensiksi ennalta päättämäsi summa säästöön ja elä säästöjen jälkeen jääneillä rahoilla. Jos yrität säästää kuukauden jälkeen jääneistä rahoista, niin sinulla tuskin on mitään säästöön laitettavaa. Säästöön jääneet rahat kannattaa laittaa töihin kasvamaan korkoa korolle esimerkiksi osakesäästötilin kautta. Jos osakesäästäminen kiinnostaa, niin katso osakesäästötilien vertailu.

Vinkki 5: Tee budjetti

Tee oma henkilökohtainen budjetti, sillä budjetti asettaa jatkossa kulutusvalinnoillesi rajat. Suunnitelmallisuus auttaa pysymään säästötavoitteissa. Elä ja kuluta siis budjettisi mukaan ja tavoittele aina ylijäämää.

Pienestä palkasta säästäminen

Säästäminen pienistä tuloista on hankalampaa, mutta ei mahdotonta. Pienestä palkasta säästäminen onnistuu, kunhan vain aloittaa. Pienituloisilla saattaa olla ajatusharha, että säästösumman täytyy olla kerralla merkittävä. Pienikin säännöllinen säästäminen rakentaa puskuria ja luo taloudellista turvaa tulevaisuuteen. Suuret säästöt rakentuvat lopulta pienistä säännöllisistä kertasäästöistä eli riittää, että vain suhteutat säännöllisten säästöön laitettavien kertasummat tulotasoosi. Älä siirrä säästämistä myöhemmäksi, vaan aloita heti säästäminen.

Menestystä säästämiseen!

4.7/5 - (109 votes)