Kategoriat
Blogiartikkelit

Säästövinkit opiskelijalle

Opiskelijoilla on usein taloudellisesti tiukempaa, sillä opintotuet harvoin kattavat edes kaikkia opiskelijan menoja. Tähän artikkeliin on koottu hyviä säästövinkkejä opiskelijoille. Katso tästä parhaat säästövinkit opiskelijalle.

Opiskelijakortti

Opiskelijakortin avulla saa usein hyviä alennuksia. Kannattaa ainakin hankkia Kelan ateriatukikortti edullisimpia ruokailuita varten ja VR:n tai Matkahuollon kortti, jos liikut Suomen sisällä junalla tai bussilla. Lisäksi kannattaa harkita opiskelijayhdistysten opiskelijakortteja, sillä niiden avulla voi myös saada hyviä etuja.

Käytetyt tavarat uusien sijaan

Hanki uusien tavaroiden sijaan tavarat käytettynä. Käytettynä tavaroiden hinnat tippuvat merkittävästi, vaikka niiden käyttöarvo pysyy samana. Hyviä säästökohteita ovat mm. huonekalut ja harrastusvälineet.

Kilpailuta palvelut

Kilpailuttaminen on melkein helpoin tapa säästää, sillä kilpailuttamalla halvemmat hinnat rahaa jää enemmän säästöön. Hintavertailuun sopii mm. puhelinliittymät, sähkösopimukset, vakuutukset, äänikirjapalvelut ja muut kodin sopimukset.

Korvaa auto ja julkiset pyörällä

Auton omistaminen on kallista ja siitä kannattaa hankkiutua eroon, jos vain autolle ei ole todellista tarvetta. Lyhyllä välimatkoilla julkiset on helppo korvata pyörällä. Säästyneiden lippurahojen lisäksi saat vielä hyvää hyötyliikuntaa.

Hyödynnä tarjoukset

Kun kulutat, niin valitse aina tarjoustuote sen sijaan, että maksaisit tuotteesta täyden hinnan. Tarjouksia voi metsästää netistä tai paikallislehdistä. Tältä sivustolta voit katsoa liittymätarjoukset.

4.5/5 - (32 votes)