Kategoriat
Blogiartikkelit

Korkoa korolle -ilmiö johtaa hurjiin tuottoihin

Korkoa korolle -ilmiö vaurastuttaa kuin huomaamatta, sillä ajan kanssa ilmiö on todella vaikuttava tekijä miten säästösi kasvavat. Jokainen voi hyödyntää korkoa korolle -ilmiötä oli säästösi sitten minkä suuruiset tahansa.

Korkoa korolle, koron korko tai kumulatiivinen korko tarkoittavat kaikki samaa ilmiötä, jossa alkuperäinen sijoitus ja sen tuotot kasvavat korkoa. Jo aikoinaan Albert Einsteinin kerrotaan nimittäneen korkoa korolle -ilmiötä maailman kahdeksanneksi ihmeeksi.

Korkoa korolle -ilmiö ajan kanssa kasvattaa pienistäkin säästöistä merkittävät, kun alkuperäisten säästöjen lisäksi myös korolle kertyy korkoa ja koron korolle ja niin edelleen. Eli myös aiemmin kertyneelle korolle kertyy lisää korkoa.

Esimerkiksi jos sijoittaa 10 000€ ja sijoitukselle saa vuodessa 10% tuoton, niin sijoituksen arvo on vuoden lopussa 11 000€. Seuraavan vuoden tuotto kertyykin alkuperäiselle sijoitukselle ja ensimmäisen vuoden 1000€ tuotolle, jolloin sijoituksen arvo on toisen vuoden lopussa jo 12 100€.

Korkoa korolle kaava

S × (1+r/100)^t

S = alkuperäinen sijoitus
r = korko
t = aika

Aika ja korkoa korolle ovat tehokas yhdistelmä, sillä ajan kanssa saat suurimmat hyödyt koko ilmiöstä.

Esimerkkinä 20 vuoden sijoitusaika ja 7% vuotuinen tuotto

Alkutalletus: 5000€
Kuukausitalletus: 100€
Tuotto: 7%
Aika: 20 vuotta

20 vuoden talletusten yhteismäärä on tällöin 29 000€. Koko sijoituksen arvo 20 vuoden kuluttua on 68 543,01 €.

4.3/5 - (37 votes)