Kategoriat
Blogiartikkelit

Säästötilit vertailussa 2020

Säästötilien koroissa, kuluissa ja nostorajoituksissa on eroja. Tässä blogiartikkelissa on vertailtu ainoastaan korkeimmat korot tarjoavat säästötilit, joissa ei ole kuluja tai nostorajoituksia sekä kuuluvat talletussuojien piiriin. Vertaa säästötilit ja löydä paras korko!

Svea Ekonomi on ruotsalainen rahoitusyhtiö, joka lanseerasi keväällä 2019 Suomessa säästötilin 1% korolla. Ei kuluja ja nostorajoituksia. Ruotsin talletussuojan piirissä 100 000 euroon asti.

Bank Norwegian on norjalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa 0,75% koron. Ei kuluja ja nostorajoituksia. Norjan talletussuojan piirissä 100 000 euroon asti.

Instabank on norjalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa 0,8% koron. Ei kuluja ja nostorajoituksia. Norjan talletussuojan piirissä 100 000 euroon asti.

Paras korko

Paras korko on tietenkin korkein korko. Tällä hetkellä parhaimman koron tarjoaa Svea Ekonomi, jonka säästötilin korko 1%. Svean säästötilissä ei ole kuluja eikä nostorajoituksia.

Säästötilin tuotto ja verotus

Säästötilien korkotuotosta maksetaan lähdeveroa, joka on 30%. Yleensä rahoitusyhtiöt pidättävät verot ja toimittavat tiedot verottajalle.

Talletussuoja suojaa säästöt

Talletussuoja turvaa talletustilin varat, jos talletuspankki osoittautuu maksukyvyttömäksi. Talletusuojasta korvataan tallettajalle enintään 100 000 euroa. Talletussuoja on henkilökohtainen eikä tilikohtainen.

Suomessa talletussuojasta vastaa Rahoitusvakausvirasto, Ruotsissa Riksgälden, Norjassa Bankenes sikringsfond ja Tanskassa Finansiel Stabilitet.

Säästötilin hyödyt

Säästötilin hyödyt ovat ilmiselvät, jos vaihtoehtona on rahojen makuuttaminen käyttötilillä. Jos haluat rahoillesi suurempaa tuottoa, niin silloin kannattaa harkita sijoittamista osakkeisiin ja osakesäästötilin avaamista. Tutustu myös osakesäästötilien vertailuun.

Säästötilin riskit

Säästötileillä ei oikeastaan ole riskejä, ellet sijoita yli 100 000 euroa säästötilille, sillä talletussuoja suojaa säästösi 100 000 euroon asti.

Miten säästötili avataan?

Säästötilit ovat nopeita avata. Säästötilin avaaminen onnistuu verkossa tunnistautumalla pankkitunnuksilla ja tili käytännössä heti valmis. Varojen siirto vie muutamia pankkipäiviä.